Ondernemer in de evenementenbranche? Zo onderhoud je jouw uitgaansfaciliteit

Wanneer je onderneemt in de evenementenbranche, ben je niet alleen verantwoordelijk voor het neerzetten van een geweldig feest, evenement of festival. Je locatie dient namelijk veilig, toegankelijk en comfortabel te zijn voor alle gasten die je bij jou uitnodigt. Zorg ervoor dat je onderhoud aan je uitgaansfaciliteit uitvoert op het moment dat dit nodig is. Op deze pagina lees je op welke manier je het dak, de wanden en de vloeren van je evenementen locatie lekvrij en goed geïsoleerd kunt krijgen.

Zorg ervoor dat het dak van jouw evenement bedrijf lekvrij is afgewerkt met loodvervanger
Als je een evenement bedrijf runt, weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat alles tot in de puntjes is geregeld. Een goed dak is daarbij van essentieel belang, want het beschermt jouw gasten en spullen tegen weer en wind. Om ervoor te zorgen dat jouw dak lekvrij blijft, is het aanbrengen van loodvervanger een slimme keuze. Loodvervanger is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel lood. Het wordt gemaakt van een mix van kunststoffen en gerecyclede materialen en heeft dezelfde eigenschappen als lood. Hierdoor is het geschikt voor gebruik op daken en gevels.

Wanneer je kiest voor loodvervanger op jouw dak zorg je voor een goede afdichting en voorkom je vervelende lekkages. Hierdoor blijft jouw evenement bedrijf droog en kunnen evenementen altijd doorgaan, ongeacht het weer! Daarnaast is loodvervanger onderhoudsvrij, waardoor je er weinig omkijken naar hebt. Het aanbrengen van loodvervanger is helaas geen eenvoudige klus. Het is daarom belangrijk om een professional in te schakelen die ervaring heeft met het aanbrengen van dit materiaal. Een professional kan jouw dak vakkundig en snel voorzien van loodvervanger, zodat jouw evenement bedrijf snel weer volledig operationeel is.

Wanneer kun je PIR platen inzetten en welke voordelen zitten hieraan?
Als eigenaar van een evenementenbedrijf wil je ervoor zorgen dat jouw gasten zich comfortabel voelen tijdens de evenementen die je organiseert. Een goede isolatie van je locatie is hierbij van groot belang. PIR platen zijn een uitstekende manier om dit mee te bereiken. PIR platen zijn platen gemaakt van polyisocyanuraatschuim. Dit materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en is daarom zeker geschikt voor daken, wanden en vloeren van evenementenlocaties. PIR platen zijn bovendien licht van gewicht, wat het gebruik ervan praktisch maakt.

Het gebruik van PIR platen brengt daarnaast veel voordelen met zich mee. Door de hoge isolatiewaarde van het materiaal blijft de warmte binnen tijdens koude dagen en blijft het binnen lekker koel tijdens warme dagen. Hierdoor hoeft er minder energie verbruikt te worden om de ruimte op de gewenste temperatuur te houden. Daarnaast zorgen PIR platen voor een vermindering van het geluid van buitenaf, wat het comfort voor jouw gasten vergroot. Naast het feit dat het gebruik van PIR platen bijdraagt aan het comfort van jouw gasten, kan het ook een positief effect hebben op je energierekening. Door de hoge isolatiewaarde kan er namelijk flink bespaard worden op je energiekosten.

Om op de hoogte te blijven over alles wat met de evenementenbranche te maken heeft, kun je hier het meest recente nieuws terugvinden.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!