Matras kiezen voor de beste nachtrust 

Matras Matt

Wil jij het beste matras kopen? Dan is het verstandig om je eerst goed in te lezen over welke er allemaal zijn, en waar je rekening mee moet houden. Een matras kopen is belangrijk, en daarom moet je er de tijd voor nemen. Het is begrijpelijk als je wat overweldigd raakt, omdat er zoveel aspecten zijn waar je op moet letten. Je kunt matrassen vinden die gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals schuim en latex. Ook zijn er verschillende stevig heden en groottes te vinden. En vergeet vooral de prijzen niet, deze verschillen ook. Lees nu meer over de verschillende factoren. 

Hoe slaap jij?
Een factor waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een goed matras is hoe je slaapt. Iedereen slaapt weer anders. Slaap jij op je buik, rug of zij? Voor iedere slaaphouding heb matrassen die hier goed bij passen en die ondersteuning bieden. Slaap jij op je buik? Dan is een stevig matras de beste optie. Maar als je op je rug slaapt dan heb je een matras nodig met genoeg steun voor je onderrug. Mensen die op hun zij slapen kunnen het beste een matras met meer contouring kopen. Hiermee worden de drukpunten verlicht. Zoek dus eerst goed uit wat jouw favoriete slaappositie is.

Een hard of een zacht matras kiezen
Je kunt je matras ook uitkiezen op stevigheid niveau. Zo kun je kiezen uit superzacht tot super stevig, afhankelijk van wat jij wilt. Bepaal daarom wel stevigheid niveau bij jouw slaap voorkeuren past. Kies niet een te zacht matras, want dit kan zorgen voor problemen met je wervelkolom, omdat je sneller wegzakt. Maar een te stevig matras kan ook weer leiden tot pijn aan je lichaam, omdat het voor veel druk zorgt. Dit is niet goed voor je spieren en gewrichten. Kies daarom voor een medium matras dat er tussenin zit. Een Matt Matras review is bijvoorbeeld handig om te lezen om tot de juiste keuze te komen. 

Materiaal van je matras
Zoals je al weet, kun je matrassen kopen die gemaakt zijn van verschillende materialen. Denk eens aan matrassen met vering, van schuim of van latex. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Zo hebben matrassen van schuim een goede drukverlichting. Matrassen die van latex gemaakt zijn, zijn weer koeler en meer duurzaam. Ook matrassen met binnenvering bieden goede ondersteuning en zijn vaak beter te betalen dan andere materialen. Onderzoek dus goed wat voor jou belangrijk is in een matras, voordat je er eentje koopt.

Heb je een allergie?
Mocht je last hebben van een allergie, dan is het nog belangrijker om goed naar het materiaal van je matras te kijken. Het is namelijk zo dat sommige soorten kunnen zorgen voor een allergische reactie. Denk aan latex matrassen of donzen matrassen. Is dit het geval, dan kun je beter kiezen voor een hypoallergeen matras. Er zijn veel matrassen te koop die zijn gemaakt die ook geschikt zijn voor mensen met een allergie.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!