Geef je huis een persoonlijke touch met kunst

KUnst

Als je denkt dat kunst alleen iets is voor oudere mensen dan vergis je je. Er zijn genoeg jongeren die kunst in huis hebben of het zelfs verzamelen. Kunst is er dan ook in vele vormen. Je kunt kunst kopen voor aan de muur, maar je kunt ook gaan voor een mooi beeld of een ander object dat is bedoeld om neer te zetten. Mensen die van kunst houden hebben vaak ook een voorkeur voor design meubelen. Hiervan maken ze dan een smaakvolle combinatie om hun woonkamer in te richten. Maar kunst past natuurlijk ook prima in andere vertrekken zoals de hal of de slaapkamer. Zelfs in een royale woonkeuken komt kunst prima tot zijn recht. 

Welke meubels passen bij kunst?

Feitelijk passen alle meubels bij kunst. Maar als je van een bepaalde stijl houdt dan wil je daar het meubilair natuurlijk wel op aanpassen. Een mooie Pastoe stoel bijvoorbeeld of een fraai wandmeubel dat op maat is gemaakt. Waar je ook voor kiest, het is eigenlijk altijd goed. Als je twijfelt of jouw combinaties wel of niet getuigen van goede smaak dan kun je natuurlijk ook een binnenhuisarchitect inschakelen. Die kan voor jou op zoek gaan naar mooie meubels en accessoires om de verschillende ruimtes in je woning smaakvol in te richten. 

Waar vind je de mooiste kunstobjecten?

Vroeger moest je om kunst te kopen galeries afstruinen. Die vind je in de grotere steden in Nederland. Echte liefhebbers gaan natuurlijk ook naar het buitenland om kunsthandelaren in Parijs, Milaan en Madrid te bezoeken. Maar vandaag de dag heeft ook hier het internet zijn intrede gedaan. Je kunt nu ook gewoon kunst kopen via websites. Hier worden kunstobjecten te koop aangeboden. Soms gaat het om ‘tweedehands’ kunst, dat wil zeggen om kunstvoorwerpen die stammen uit de vorige eeuw of nog verder terug. Soms gaat het om objecten die door de maker zelf worden aangeboden. 

Wat betaal je voor kunst?

Wie denkt dat kunst op voorhand onbetaalbaar is vergist zich. Het is juist de kunst om iets moois te vinden voor een aantrekkelijke prijs. Vaak is kunst goedkoper als de maker nog in leven is. Pas na diens dood worden stukken zeldzamer. Als ze dan geliefd blijken te zijn dan kan dat de prijs flink opdrijven. Maar er zijn ook genoeg mensen die kunst kopen omdat ze er zelf van willen genieten en niet omdat ze handelen in kunst. Dat soort stukken komen vaak op de markt na het overlijden van de eigenaar. 

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!