Top 6 voordelen van een elektrische rolstoel

Kiezen tussen een elektrische rolstoel of een scootmobiel kan een moeilijke keuze lijken, omdat ze op het eerste gezicht erg op elkaar lijken. Een elektrische rolstoel heeft echter zeer verschillende gebruiksmogelijkheden en past bij verschillende gebruikers, afhankelijk van hun levensstijl en behoeften. Lees verder om meer te weten te komen en waarom wij denken dat elektrische rolstoelen gebruikers de optimale ervaring bieden.

1. OPVOUWBARE ELEKTRISCHE ROLSTOELEN ZIJN VEEL CAPABELER DAN SCOOTMOBIEL MET GELIJK GEWICHT
Eén van de belangrijkste voordelen van een opvouwbare elektrische rolstoel in het bijzonder de E-Ability Splitrider is dat ze lichter zijn dan scootmobielen. Dit is vooral het geval als je kijkt naar hun mogelijkheden en bouwkwaliteit. Het gewicht van de apparatuur is een belangrijke factor om te overwegen, vooral als u deze manier van verplaatsen nog niet kent. Het kan een grotere uitdaging zijn om een scootmobiel te vervoeren dan een lichte elektrische rolstoel.

2. ELEKTRISCHE ROLSTOELEN HEBBEN EEN KLEINERE DRAAICIRKEL
Een ander populair voordeel van elektrische rolstoelen is dat ze een veel kleinere draaicirkel hebben dan scooters. Dit maakt ze meer geschikt voor kleine, krappe of onhandige ruimtes zoals in winkels of rond het huis. Dit kan geruststellend zijn voor een gebruiker wanneer u naar nieuwe locaties reist, aangezien het navigeren door een kleinere of krappere omgeving of het plaatsen van een omvangrijke scootmobiel ontmoedigend kan lijken als u niet weet hoeveel ruimte u zult hebben om mee te spelen.

3. ELEKTRISCHE ROLSTOELEN ZIJN VEEL PRAKTISCHER
Elektrische rolstoelen zijn over het algemeen kleiner en minder omvangrijk dan scootmobielen, waardoor ze gemakkelijker in de kofferbak van een auto passen of als bagage in het openbaar vervoer kunnen worden meegenomen. De opvouwbare elektrische rolstoelen zijn ook veel gemakkelijker op te zetten dan scootmobielen. U hoeft alleen maar de rolstoel uit te klappen en een joystick te bevestigen, terwijl u bij een scooter waarschijnlijk twee delen aan elkaar moet koppelen en vervolgens de stoel en de accu moet toevoegen.

Kunnen reizen met uw mobiliteitsapparaat is een belangrijk aspect om te overwegen bij de keuze tussen een rolstoel of een scootmobiel. Als u iemand bent die graag op vakantie gaat of weekendjes weg, is het een groot voordeel te weten dat uw elektrische rolstoel overal mee naartoe kan worden genomen, zelfs in de trein, de bus of het vliegtuig.

4. OPVOUWBARE ELEKTRISCHE ROLSTOELEN ZIJN VEILIGER EN STABIELER DAN SCOOTMOBIELEN
Bij Totale Zorgwinkel gebruiken we de beste, meest duurzame materialen om onze elektrische rolstoelen te vervaardigen. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat uw elektrische scootmobiel des tijds doorstaat en goed presteert op verschillende terreinen. Of u uw stoel nu voornamelijk gebruikt op verharde wegen en paden, of dat u hem nodig heeft om over moeilijkere oppervlakken zoals gras en zand te rijden, een elektrische rolstoel van Totale Zorgwinkel kan de uitdaging aan.

De reisscooters (lichtere stijl), die het meest vergelijkbaar zijn met lichtgewicht elektrische rolstoelen, hebben standaard veel kleinere wielen dan iets uit ons assortiment, waardoor ze minder capabel en ook minder veilig zijn. Wist u dat scootmobielen een zogenaamde lange wielbasis hebben, ze zijn ook erg smal waardoor ze vaak zelfs volledig kunnen omvallen? Terwijl opvouwbare elektrische rolstoelen een zogenaamde korte wielbasis hebben met een goed zwaartepunt waardoor ze bijna onmogelijk kunnen kantelen.

5. ELEKTRISCHE ROLSTOELEN HEBBEN EEN BETERE ZITPOSITIE
U hebt misschien wel eens gehoord van de uitdrukking (een neutrale zitpositie). Dit is wat we willen bereiken wanneer we onze klanten in de juiste rolstoel plaatsen. Het komt erop neer dat je een rechte hoek maakt met je lichaam, dus neutrale rug, knieën en benen met je schouders naar achteren.

Op scooters heb je een zeer on neutrale zithouding waarbij je rug en schouders naar voren hangen, voorovergebogen zodat je handen goed contact kunnen maken met het stuur. Op onze rolstoelen kunt u ook extra accessoires kopen zoals beenverlengingen of een LITH-TECH Elektrische Rolstoel Hoofdsteun om uw comfort en zithouding nog beter te maken. We hebben zelfs modellen zoals onze nieuwe Smart Chair Recliner met verstelbare rugleuningen voor degenen die extra houdingsoplossingen nodig hebben. In tegenstelling tot onze elektrische rolstoelen zijn scootmobielen meestal generiek ontworpen en houden ze geen rekening met de unieke omstandigheden van gebruikers.

6. ELEKTRISCHE ROLSTOELEN ZIJN BETER AANPASBAAR DAN SCOOTERS
Een ander groot voordeel voor rolstoelgebruikers zijn de aanpasbare functies. Of het nu gaat om de houding of de beschikbare accessoires die men kan toevoegen om het leven gemakkelijker te maken. Onze elektrische beenverlengingen voor rolstoelen bijvoorbeeld bieden gebruikers een aangepaste zithouding en extra comfort.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!