Nieuwe beleggingskansen dankzij crypto

Nieuwe beleggingskansen dankzij crypto

De oudste stad van West-Friesland genaamd Medemblik gaat met de tijd mee gezien de ontwikkelingen die de stad doormaakt. Desondanks liggen er nog genoeg kansen tot verbetering en een 2022 met meer rendement. Het nieuwe jaar betekent namelijk nieuwe kansen en doelen, wat voor de één een gezonder leven leiden betekent en de ander een sportiever leven. Maar dit moet allemaal wel betaald kunnen worden. Het hebben van een spaarcentje is leuk en creëert mogelijkheden voor het opbouwen van een renderende toekomst. Door het geld op de bank te zetten, zal dit niet veel zoden aan de dijk zetten. Renderend vermogen opbouwen via de crypto is hierbij een steeds populairder wordend fenomeen. Hier meer over in dit artikel.

Wat is crypto?

Het ouderwetse cash geld is niet meer van deze dagen doordat het inmiddels steeds moeilijker wordt om hierover te beschikken en dit vervolgens te verzilveren. Cryptovaluta of cryptocurrency daarentegen ontwikkelt zich als het nieuwe goud. Crypto zijn denkbeeldige munten die gevormd zijn door een unieke volgorde van cijfers volledig onafhankelijk en via het internet gegeneerd. 

De cryptocurrency Dogecoin koers bijvoorbeeld wordt gebouwd via een groot online netwerk van computers die constant berekeningen uitvoeren met als doel het veilig opbergen van deze valuta in het desbetreffende netwerk. De technologie wordt als bijzonder ervaren doordat het eigenlijk niet te vervalsen is, niet aan inflatie onderhevig is, supersnelle transacties wereldwijd mogelijk maakt en het netwerk is niet gevoelig voor storingen of uitval. Elke valuta die er bestaat heeft namelijk een uniek wachtwoord die alleen de eigenaar van deze valuta tot zijn beschikking heeft. Hierdoor kan de eigenaar van de crypto betalingen voldoen, geld transacties uitvoeren of met de crypto zaken te verzilveren. Een cryptomunt zoals Ripple kopen IDEAL kan heel eenvoudig via de bank. 

Omdat het een relatief nieuwe ontwikkeling is, zijn er nog geen specifieke regels vanuit de overheid voor gemaakt of wordt er nog geen toezicht door de overheid op uitgevoerd. Wees om deze reden dan ook voorzichtig bij het beleggen in crypto, er bestaat namelijk geen verzekering of garantie voor jouw indien het vermogen verloren gaat. 

Betalen met crypto 

Het bestellen van een pizza via thuisbezorgd kan al betaald worden via de crypto. Het is in principe heeft eenvoudig en lijkt op het betaalmethoden die tegenwoordig uitgevoerd worden. Het enige wat hiervoor gebruikt hoeft te worden is een app of betaalprogramma. Ben je in een winkel of horeca-tent die crypto betalingen ondersteund dan heb je genoeg aan een mobiele telefoon en een internetverbinding om de rekening te kunnen betalen. Het crypto vermogen wordt namelijk bewaard in een digitale portemonnee of anders gezegd een wallet. De cryptocurrency Polkadot kopen en deze vervolgens gebruiken voor het kopen van een product of dienst wordt steeds vaker geïntegreerd in de dagelijkse samenleving. 

Voordelen van crypto

Het direct plaatsvinden van transacties waarbij er geen tussenpartij aanwezig is

zoals een bank. 

De crypto wordt bestuurd vanuit de cloud en is om deze reden altijd beschikbaar. Wat

vooral handig is bij het internationaal handelen en doen van transacties. 

Dankzij de decentrale inrichting van de blockchain wat betekent dat de informatie 

opgeslagen wordt op verschillende locaties tegelijk zijn de gegevens betrouwbaar,

het systeem is hierdoor niet gevoelig voor hackers, storingen of aanvallen. 

Nadelen van crypto

De verantwoordelijkheden zijn niet helder waardoor geen enkele partij

aanspreekbaar is of garant staat indien het mis gaat.

De crypto is een volatiele currency waardoor koersen sterk in waarde kunnen stijgen of dalen. Dit maakt het risicovol om te beleggen in crypto.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!