Na een lange dag plof je lekker op de bank om te ontspannen

Maar wist je dat de kans best groot is dat je lichaam helemaal niet ontspant? Als je spieren niet goed ondersteund worden, komt je lichaam niet echt tot rust.

Kom tot rust in een goede houding

Dagelijks tien tot twintig minuten ontspannen is net zo belangrijk voor je gezondheid en geluksgevoel als beweging en gezonde voeding. Bij ontspanning maakt het lijf minder stresshormonen aan en daalt de bloeddruk. Je gaat automatisch rustiger ademhalen, waardoor je lichaam de kans krijgt om te herstellen van een drukke dag of intensieve activiteit. Door tijd te nemen voor jezelf, raak je fysiek en mentaal in balans en sta je gelukkiger in het leven.

Een lekker kopje thee en een luie stoel

Een kopje thee drinken en heerlijk niets doen, dat is voor de meeste vrouwen uit een onderzoek onder Libellelezeressen het ultieme relaxgevoel. Alleen al van het zitten op een fijne plek kunnen ze genieten. Daarbij is het voor hen éxtra fijn als ze ontspannen zitten, in een heerlijke luie stoel of relaxstoel, van bijvoorbeeld zitspecialist Prominent.

De juiste zithouding

Als je dan lekker zit om te ontspannen, is het wel belangrijk om goed te zitten. Je lichaam en geest functioneren beter, en je energieniveau wordt verhoogd als je een goede zithouding aanneemt. Na een relaxmoment in een stoel ben jij dus weer opgeladen en kun je er weer tegenaan! Belangrijk bij een goede zithouding is bijvoorbeeld een goede ondersteuning van je rug en nek, de juiste zithoek, en de ideale zitdiepte en –hoogte.

Een goede zit is heel persoonlijk

Ieder lichaam is namelijk weer anders. Het verschil in lengte, gewicht en lichaamsbouw bepalen in welke stoel je het beste zit. Door onder meer zithoogte en zitdiepte, rug- en armhoogte op maat in te stellen, wordt jouw lichaam goed ondersteund en kom je optimaal tot rust.

Wil je optimaal kunnen ontspannen?

Anno 2021 kunnen we er niet meer onderuit. Automatisering en gemak wordt een steeds belangrijker begrip in onze dagelijkse bezigheden. Van een volledig gerobotiseerd huishouden tot een elektrische (leen)fiets. Steeds vaker wordt deze trend ook doorgezet in de producten die wij als vanzelfsprekend beschouwen. Een relaxstoel met een volledig geautomatiseerde sta op functie – ook wel de sta-op stoel genoemd – is dan ook meer en meer in huishoudens van alle leeftijden te vinden. Luxe en moderne sta op stoelen die volledig gepersonaliseerd en naar jouw interieursmaak kunnen worden samengesteld zijn te koop bij bijvoorbeeld het bekende merk Prominent.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!