Mensen leven steeds gezonder; dit zijn de 4 veranderingen die gaande zijn

gratis Vrouw Beoefenen Van Yoga StockfotoLangzaam maar zeker stijgt de levensverwachting van de gemiddelde Nederlander. Dit heeft met allerlei zaken te maken, maar er zijn met name 4 veranderingen die ervoor zorgen dat we gezonder leven. Wil jij graag weten wat deze veranderingen zijn? Dan ben je in deze blog op het juiste adres, want hier bespreken we deze veranderingen uitvoerig. Op deze manier kun je zelf ook steeds gezonder en daardoor hopelijk langer leven.

Er wordt minder gerookt

De eerste verandering die in Nederland wordt waargenomen, is dat er minder vaak wordt gerookt. Zoals je hopelijk al weet, is roken ontzettend slecht voor je lichaam. Bekende gezondheidsproblemen waar rokers last van kunnen krijgen zijn longkanker en COPD. Gelukkig beseffen steeds meer mensen hoe slecht roken is en stoppen ze ermee. Andere mensen kijken naar vergelijkbare middelen om van stress af te komen, zoals een hhc vape of een biertje op zijn tijd. Wanneer je dus op straat loopt, zul je een aanzienlijk kleiner aantal personen zien roken in Nederland. 

Vlees wordt niet zo vaak meer gegeten

Mensen leven ten tweede steeds gezonder omdat ze niet langer vlees eten als onderdeel van hun normale dieet. Plantaardige diëten leveren een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen die een goede gezondheid bevorderen, terwijl ongezonde vetten, cholesterol en andere bestanddelen die in dierlijke producten voorkomen, worden vermeden. Bovendien kan het schrappen van dierlijke producten uit het dieet het risico op bepaalde chronische ziekten zoals hartziekten en diabetes verminderen. Een extra voordeel is dat minder vlees eten ook een positieve impact heeft op het milieu.

Nieuwe medicijnen

Mensen leven verder steeds gezonder door de beschikbaarheid van nieuwe geneesmiddelen. Deze geneesmiddelen kunnen verschillende ziekten behandelen, van gewone virussen tot levensbedreigende aandoeningen. Ze stellen patiënten ook in staat om preventieve maatregelen te nemen, zoals vaccins en medicijnen die aandoeningen kunnen voorkomen of behandelen voordat ze ernstig worden. Met deze geneesmiddelen kunnen mensen hun gezondheid onder controle krijgen en langer en gezonder leven. Daarbij komen er steeds meer verschillende behandelingen op de markt, waardoor dit effect nog groter zal zijn.

Er wordt vaker gesport

Mensen leven tot slot steeds gezonder omdat ze vaker bewegen. Dit is het gevolg van een groter bewustzijn van het belang van lichamelijke gezondheid en de voordelen van lichaamsbeweging. Regelmatige lichaamsbeweging helpt mensen een gezond gewicht te behouden, stress te verminderen, de stemming te verbeteren, het energieniveau te verhogen, hun botten en spieren te versterken en hun risico op ziekten te verminderen. Als gevolg daarvan nemen steeds meer mensen het initiatief om regelmatige lichaamsbeweging in hun levensstijl op te nemen om van deze voordelen te profiteren. Dit begint al op school, maar wordt ook daarna nog als belangrijk ervaren.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!