Letselschade, een inbreuk op je gezondheid

Gezondheid is het allerbelangrijkste in het leven. Een gezonde levensstijl is dan ook essentieel. Helaas kan ondanks een gezonde levensstijl je gezondheid ernstig worden aangetast. Dit kan door ziekte, maar ook door letsel als gevolg van een ongeluk. Denk daarbij aan achterop aanrijding met een whiplash tot gevolg. Maar ook kan er letsel en dus gezondheidsschade ontstaan door een bedrijfsongeval (Dutch: bedrijfsongeval). Ontstaat door dit ongeval schade, dan is er sprake van letselschade.

Gezonde levensstijl bij ziekte

Een gezonde levensstijl is belangrijk als je gezond bent, maar ook bij ziekte. Zo is bijvoorbeeld bij overgewicht een gezond dieet van het allergrootste belang. In Nederland is overgewicht of obesitas en een steeds groter probleem aan het worden. Zagen we vroeger met name op tv of op internet mensen met obesitas, dan kwamen deze personen met name uit Amerika of andere landen. Maar inmiddels is overgewicht en zelfs obesitas ook in Nederland een groot probleem. Beweging in combinatie is dan ook van groot belang. Dit geldt overigens niet alleen bij overgewicht en obesitas als ziekte, maar ook bij bijvoorbeeld suikerziekte speelt een gezond dieet een grote rol.

Gezondheid en letsel door een ongeval

Als gevolg van een ongeval kan er letsel ontstaan. Het kan daarbij gaan om tijdelijk letsel. We spreken dan van licht letsel. Helaas is letsel ook vaak uitgebreider en van blijvende aard. Er is dan sprake van chronisch letsel of blijvend letsel. Dit kunnen blijvende nekklachten zijn na een kop-staartbotsing, maar ook kan er sprake zijn van hersenletsel of immobiliteit door een dwarslaesie.

Een ongeval kan dus van grote invloed zijn om de gezondheid en letselschade slachtoffers dienen dan ook de levensstijl die zij voor het ongeval hadden aan te passen.

Ook bij letselschade kan er sprake zijn van een speciaal dieet, dit zien wij vooral tijdens de revalidatie. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een eiwitrijk dieet voor spieropbouw na een auto- ongeluk waarbij er lange tijd niet gelopen kan worden.

Een letselschade advocaat (Dutch: letselschade advocaat) kan ervoor zorgen dat mensen met letsel de juiste revalidatie krijgen, maar ook dat er een vergoeding komt voor een speciaal dieet. 

De conclusie die getrokken kan worden is dat gezondheid en een gezonde levensstijl belangrijk is voor gezonde mensen, mensen met een ziekte, maar ook in het geval van letsel door een verkeersongeval of bedrijfsongeval. In het geval van gezondheidsschade na een ongeval kan er daarbij gebruik worden gemaakt van een letselschade specialist zoals een letselschade advocaat in Amsterdam (Dutch: letselschade advocaat Amsterdam).

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!