Lekker bewegen in de buitenlucht

Nu het zonnetje weer tevoorschijn komt lonkt het ook weer om lekker te gaan bewegen in de buitenlucht.

Bewegen is ontzettend belangrijk. Zeker in deze tijd dat iedereen veel meer binnen zit dan anders.

Gezond bewegen is namelijk, naast goed tegen allerlei ziektes, ook heel goed voor je mentale gezondheid. Het geeft een fit en energiek gevoel.

Door bijvoorbeeld al een half uurtje flink te wandelen in de omgeving worden je spieren en de bloedsomloop gestimuleerd. Dit heeft zowel op de korte als op de lange termijn een goed effect op ons lichaam.

Samen buiten spelen

Kinderen vinden het ook erg leuk om samen buiten te spelen. Denk aan voetballen, tennissen, badmintonnen of verstop eens een aantal plastic dieren in de speeltuin waarna de kinderen ze kunnen zoeken. Neem wel je telefoon en je huissleutels mee. Dat kan heel goed in dit telefoontasje.

Een telefoontasje is super hip en trendy en handig op elk moment van de dag. Je kunt het tasje dragen om je schouder of op je heup. Enorm leuk!

Het heeft een smal schouderhengsel dat je er gemakkelijk weer af kunt halen. Te koop in allemaal vrolijke kleuren en printjes.

Ook voor kinderen zijn er speciale telefoontasjes. Met leuke afbeeldingen en een makkelijke druksluiting of rits. Geel, oranje, een pandabeer, doorgestikt, of festivalwaardig. De keus is enorm.

Afval opruimen en wandelen

Ook een korte wandeling in de omgeving waarbij je bijvoorbeeld ondertussen afval opruimt is een goede stimulans om naar buiten te gaan. Twee vliegen in één klap: jij krijgt een lekkere frisse neus, traint je spieren én de natuur wordt gelijk een stuk schoner. Neem elke dag een ander rondje. Zo blijf je je verbazen over de mooie natuur en zie je gelijk een stukje van je eigen buurt waar je misschien anders nooit was langsgelopen.

Tegenwoordig zijn er speciale tassen om het afval op te ruimen. Je geld bewaar je in een portemonnee en je pasjes kun je veilig opbergen in deze pasjeshouder. Zo komen jouw spullen niet tussen het afval terecht. Zeker niet als je een portemonnee kiest in een opvallende kleur en een apart type.

Een portemonnee als clutch

Stem je portemonnee eens af op je favoriete schoudertas of kies juist voor een opvallend contrasterend model. Laat je tas ook eens een keer thuis tijdens een avondje stappen en kies voor een grote portemonnee met telefoonvak. Wanneer je niet zoveel spullen nodig hebt gebruik je deze portemonnee gewoon als clutch. Zo heb je jouw spulletjes altijd bij de hand.

Ook voor de avonturiers

Er is heel veel keus in soorten, maten, kleuren en materialen. Nieuwe slimme indelingen van portemonnees zorgen ervoor dat de portemonnee ondanks munten en passen dun blijft. Slijtvast, stevig en waterdicht materiaal zorgt ervoor dat de portemonnee licht is en een lange levensduur heeft. Dus ook voor de avonturiers onder ons.

Vaker ontspannen

Als je weet dat je spullen een veilige plek in je tas hebben kun je beter ontspannen. Want naast alles wat ‘moet’ is het ook belangrijk dat er ruimte is voor andere dingen. De balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Zorg voor positieve en frisse energie. Dat hoeft helemaal niet ver weg op vakantie te zijn maar kan net zo goed dicht bij huis.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!