Krijg grip op je gezondheid met deze 3 tips

In het hectische leven van vandaag de dag hebben veel mensen moeite om gezond te blijven. Er zijn zoveel dingen die onze aandacht vragen dat het moeilijk is om gefocust te blijven. Tegelijkertijd lijken we ons meer bewust van het belang van een gezonde levensstijl. Hoe kun je gezond leven naast je drukke baan en alle sociale verplichtingen? Met deze drie tips hopen we je een beetje op weg te helpen!

  1. Stel vast of je gezond bent met een test

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe je er medisch voor staat. Met een zelftest van Yourshealthtest.nl kun je achterhalen of je gezond bent, of dat er toch iets aan de hand is. Zo’n test doe je eenvoudig vanuit huis en kan allerlei inzichten geven. Onderzoek bijvoorbeeld of je een tekort hebt aan bepaalde vitamines, en hoe je hormoonhuishouding ervoor staat. Ook kun je testen of je klachten wellicht voortkomen uit problemen met je darmflora, of juist worden veroorzaakt door een allergie. Zelfs mentale issues als stress en depressie zijn vast te stellen met een zelftest. Handig dus om zonder al te veel moeite en gedoe inzicht te krijgen in je gezondheid. Doordat je de testen zelf thuis kunt uitvoeren is een gebrek aan tijd niet langer een reden voor uitstel.

  1. Pak de fiets of benenwagen

Keer op keer wijzen studies uit dat bewegen ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal heeft elk mens baadt bij beweging. Toch kan dit soms een hele uitdaging zijn. Veel van ons hebben een zittend beroep, en door allerlei verplichtingen amper tijd voor sport. Toch betekent bewegen niet dat je elke dag anderhalf uur moet hardlopen. Een half uurtje per dag fietsen of wandelen kan al een enorm verschil maken. Onze tip? Laat de auto wat vaker staan en bestel wat minder online. Zo zorg je ervoor dat je dagelijks aan een loopje of fietstocht toekomt. Een stukje lopen of fietsen kan zo onderdeel worden van je dag omdat je toch de deur uit moet voor een boodschap of werk. Maak gebruik van deze momenten en je beweegt vanzelf een stuk meer.

  1. Leg na negenen je telefoon weg

De mobiele telefoon is voor heel veel mensen een bron van stress. Waarschijnlijk weet je dit dondersgoed, maar doe je er niets aan. Het is immers een verslavend apparaatje waar je maar al te graag naar kijkt. Er is altijd wel wat nieuws te ontdekken en zo blijft je brein getriggerd. Deze stress is overdag niet fijn, maar ’s avonds problematisch. Het voorkomt dat je op tijd naar bed gaat en voldoende slaap pakt. Goed slapen is echter essentieel voor een gezond leven. Spreek dus met jezelf en eventueel je partner en kinderen het volgende af: na negen uur liggen de telefoons in de lade. Zo voorkom je dat je wordt verleid om toch uren te scrollen en krijgt je hoofd de rust die het verdient.

Stuk voor stuk concrete tips die eenvoudig zijn toe te passen. Succes met het terugveroveren van de grip op jouw gezondheid!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!