Kerstrecepten: Bietencarpaccio

bieten carpaccio

Hebben jullie in de familie een verdeling van wie welk gerecht maakt en ben je dit keer verantwoordelijk voor het voorgerecht? Lees dan vooral verder, want dit vegetarische voorgerecht doet de eters verbazen. Niet de standaard rundercarpaccio en ook niet de standaard stamppot met bieten die iedereen gewend is. Deze kerst zit je goed met dit lekkere en makkelijk te maken voorgerecht.

Ingrediënten die je nodig gaat hebben voor 4 porties
30 g hazelnoten
1 el crema di balsamico
2 el walnootolie
40 g rucola
300 g gekookte bietjes
100 g geitenkaasbolletjes naturel

Voorbereiding
De voorbereiding duurt ongeveer een kwartiertje. Vooral het dun schillen en het plaatsen van de bieten op de borden kost de meeste tijd.

Begin met het roosteren van de hazelnoten. Doe dit in een droge koekenpan (dus geen olie) voor ongeveer 3 minuten lang, zodat de hazelnoten goudbruin worden.

Terwijl de hazelnoten afkoelen kun je de bietjes alvast schillen. Om dunne plakken te snijden kun je een scherp mes gebruiken of een schaaf. Hoe dunner de plakjes hoe beter. Verdeel vervolgens de plakjes over de borden. Doe er naar keuze peper en zout bij (niet verplicht!). Verdeel ook de geitenkaasbolletjes over de borden.

Eindig met puntjes balsamico op de bieten toe te voegen. Sprankel ook de olie over de bieten. Hak de intussen afgekoelde hazelnoten fijn en strooi deze over de borden. Leg een bosje rucola in het midden van de bieten.

Tip
Om de borden mooi op te maken kun je de bieten van binnen naar buiten over elkaar neerleggen. Begin dus in het midden en leg in een cirkelende beweging de bieten over elkaar heen. Geïnspireerd door een van de vele kerstrecepten 2021? Wij gaan dit gerecht zeker neerzetten voor onze gasten.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!