Een Canta, wat is het en waarom hebben veel mensen er baat bij?

De naam Canta doet misschien al een belletje rinkelen, maar als je er één ziet, dan ken je hem zeker. Het zijn van die toffe kleine autootjes waarmee mensen met een beperking of die door ouderdom minder mobiel zijn, weer overal naartoe kunnen. Wat de voordelen zijn van een Canta? Dat lees je in dit artikel. Handig om te weten, want iedereen kent wel iemand die kampt met een beperking in mobiliteit.

Wat zijn de voordelen van een Canta?

De voordelen van een Canta zijn groot. Allereerst mag je zonder rijbewijs erin rijden. Ook heb je geen invalidenparkeerkaart nodig. Je reist met een Canta van deur tot deur; je mag gewoon op de stoep, fietspaden en door winkelcentra rijden. Dit maakt de Canta echt ideaal voor oude mensen of mindervalide mensen. Je kunt gewoon de dingen blijven doen die je gewend bent. Ook wanneer je invalide bent, kan de Canta uitgerust worden met handbediening. De Canta neemt dus voor iedereen de beperking in mobiel zijn weer weg. Prachtig, toch? Maar er is meer.

Neem iemand mee

Een Canta is ideaal voor mindervalide, invalide of senioren, maar het wordt nog beter. De Canta biedt ruimte voor een passagier! Je kan dus lekker samen op stap. Wanneer jij een ouder stel bent, dan kun je weer samen eropuit. Met een Canta zit je droog, heb je een goed bereik en heb je eindelijk je mobiliteit weer terug.

Wat kost een Canta?

Je kunt een Canta leasen, de kosten vallen dan reuze mee en zijn gemakkelijk per maand te berekenen. Bijkomend voordeel is dat je een WMO vergoeding ervoor kunt krijgen. Een alternatief voor een Canta is een brommobiel leasen, je moet dan echter wel een bromfietsrijbewijs halen. Een brommobiel biedt meer ruimte, maar je mag daardoor niet op de stoep of door winkelcentra rijden. Houd hier rekening mee in je keuze. Tot slot, voor de oudere mensen onder ons, de Canta van tegenwoordig ziet er totaal anders uit dan de Canta van vroeger en heeft meer weg van een brommobiel in zijn uiterlijk en in het comfort.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!