Je begint een restaurant, maar waar begin je?

Motiveer jij anderen met jouw gerechten om gezond te gaan eten. Zijn jouw maaltijden echt om te smullen en probeert iedereen je al jaren om hier wat mee te gaan doen? Ben je eindelijk overtuigd en ga je de stap nemen: je begint een restaurant! Maar waar begin je dan? Een aantal tips om te starten vind je in dit artikel!

Onderscheidende menukaarten laten drukken
Maak indruk op je gasten met jouw menukaart. Een menukaart drukken is belangrijk voor een professionele uitstraling. Daarnaast wil je natuurlijk een onderscheidende kaart, zodat deze niet lijkt op de kaart van een concurrent. De gerechten heb je als het goed is allemaal al bedacht. Aan de hand van de inhoud kan je bepalen hoe jouw menukaart eruit gaat zien. Wil je gevouwen of ongevouwen kaarten. Welk formaat heeft het nodig. Wil je een duurzaam papiersoort of liever bruin kraft papier. Als je een menukaart laat drukken heb je keuze uit veel opties. Dit is ook leuk, want dan kan je het helemaal eigen maken!

Checklist: waar moet jouw menukaart aan voldoen?

  1. Jouw logo
  2. Concurrerende prijzen 
  3. Titel van het gerecht
  4. Omschrijving van het gerecht
  5. Categorieën: ontbijt, lunch, diner, borrel etc. 
  6. Link naar de website
  7. Afbeeldingen
  8. Adres, bezorgopties en telefoonnummer

Ondanks dat je niet wilt dat jouw menukaart op die van de concurrent lijkt, kun je natuurlijk wel even researchen hoe anderen het doen.

Altijd handig: een roll up banner
Roll up banners zijn altijd handig om te hebben in je restaurant. Je kunt ze gebruiken om gasten welkom te heten of het communiceren van huisregels. Daarnaast kun je erop aangeven dat gasten moeten wachten tot er een plekje aangewezen wordt of dat jouw zaak gesloten is voor een privé evenement. Kortom, een roll up banner is een heel effectief middel die je zo uit de cassette kunt halen als je deze nodig hebt. Daarnaast is het een stuk voordeliger in verhouding met een reclamebord. 

Divers ander horeca drukwerk
Een menukaart en roll up banner zijn slechts twee voorbeelden van drukwerk die je in de horeca gebruikt. Bij vele drukkerijen kun je drukwerk bestellen uit een categorie vol met ander horeca drukwerk. Van servetten en bierviltjes tot bedrijfskleding. Met horeca drukwerk voorzien van jouw logo zorg je voor herkenbaarheid. Daarnaast zorgt het voor een professionele uitstraling.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!