Is een kunststof beugel iets voor mij?

Beugel

Als jouw tanden scheef staan, ben je waarschijnlijk niet tevreden over jouw gebit. Je kunt het erbij laten zitten, maar dat hoeft niet. Scheve tanden kunnen namelijk weer recht komen te staan. Dit gebeurt niet vanzelf. Veel mensen denken al snel aan een blokjesbeugel, maar je kunt tegenwoordig ook speciale aligners gebruiken. Ben je benieuwd of deze kunststof beugels – zoals de aligners ook wel bekend staan – iets voor jou zijn? Wij vertellen je er meer over in deze tekst.

Hoe werkt het?

Voordat je tot aankoop overgaat, wil je ongetwijfeld weten hoe een kunststof beugel werkt. Er wordt altijd eerst gekeken of je in aanmerking komt voor zo’n beugel. Bij DR Smile weet je binnen 30 seconden of dit het geval is. Als je in aanmerking komt voor een aligner, kun je een afspraak maken in één van de praktijken.

Tijdens de eerste afspraak wordt er direct een 3D scan van jouw gebit gemaakt. Hiervoor wordt een moderne 3D scanner gebruikt, zodat alle tanden en kiezen in beeld worden gebracht. Tevens worden jouw wensen doorgenomen, zodat uiteindelijk voor de beste behandeling gekozen kan worden. Uiteraard kun je tijdens een eerste gesprek ook al jouw vragen over een kunststof beugel stellen.

Als je nog niet eerder een kunststof beugel gehad hebt, vraag jij je ongetwijfeld af of het echt werkt. Daarom wordt er een voor- en nasimulatie gemaakt van je gebit. Op deze manier zie je al voordat je aan het proces begint hoe je gebit er na de behandeling uit komt te zien. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om te bepalen of een kunststof beugel iets voor jou is of niet.

Wat kost een kunststof beugel?

 

Wij kunnen ons voorstellen dat je ook benieuwd bent hoeveel je voor een kunststof beugel betaalt voordat je eraan begint. Helaas is er geen harde prijs te noemen, want de kosten verschillen per persoon. De prijs hangt namelijk af van het aantal tanden dat moet bewegen om het gewenste resultaat te behalen. Afhankelijk van de scheefstand van jouw gebit kunnen de kosten voor een kunststof beugel hoger uitvallen. Bij een complexere en langere behandeling zijn er namelijk ook meer aligners nodig.  Hierdoor kan de prijs hoog uitvallen. Je kunt het bedrag in één keer aftikken, maar vaak is het ook mogelijk om in termijnen te betalen.

Kunststof beugel kopen

Ben je overtuigd van de voordelen van een kunststof beugel? Dan wil je misschien zo snel mogelijk een afspraak inplannen. Gelukkig hoef je hier niet mee te wachten, want je kunt direct online een afspraak maken op drsmile.nl. Als je in aanmerking komt voor de aligners, kies je een praktijk bij jou in de buurt. Hier kun je over het algemeen op korte termijn terecht voor het eerste, vrijblijvende gesprek. Op basis hiervan kun je bepalen of je de behandeling voortzet.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!