Nieuwe meubeldesign interieur trend tips van Whoppah!

Meubeltrends 2023

VINTAGE MAAKT EEN COMEBACK

Herinner je je ‘That ’70s show’? Die seventies-stijl bell-bottom broeken en retro prints die de catwalks domineerden? De seventies maken een heropleving in de stijlvolle woningen wereldwijd. Van het Verenigd Koninkrijk tot de Verenigde Staten zeggen interieurontwerpers dat het tijdperk weer helemaal terug is.

Meubels in retro stijl, antieke kasten en veilige materialen zijn een ding met vintage meubelstukken en mensen zullen retro stijlen blijven gebruiken voor hun interieur decors. De jaren zeventig waren ontspannen, comfortabel en hadden een vrolijke vibe, en ik denk dat mensen dat gevoel in hun eigen huis proberen na te bootsen, vooral omdat de pandemie de manier waarop we leven volledig heeft veranderd. Dus alle ontwerpers die er zijn zouden deze meubeltrend van 2022 in de gaten moeten houden.

GEBOGEN MEUBELS

Heb je gemerkt dat gebogen meubels nu overal opduiken? Dit gebogen meubilair is geïnspireerd door de natuur, is gemakkelijk te navigeren en trekt het oog op natuurlijke wijze door een kamer, met vloeiende lijnen en het genereren van rust en ontspanning.

Veel van de top meubeldesign trends van 2022 zijn vergelijkbaar of zijn de herhalingen van die welke we in de voorgaande twee jaar zagen. Maar gelukkig is dat niet omdat we niet willen dat elke dag aanvoelt als de vorige. In plaats daarvan zijn we meer trouw aan onszelf en aan wat goed voelt.

Volgens Pinterest is de nummer 1 interieurtrend voor 2022 een gebogen uitstraling. De rechte lijnen van het 20e-eeuwse modernisme zijn decennia lang de norm geweest, maar veel ontwerpers stellen nu een alternatieve esthetiek voor die krom is en aantrekkelijk voor het oog. Vergeleken met statische, rechte lijnen zijn krommingen speels en leuk. De Artifort bank of een Leolux fauteuil zijn één van deze merken met gebogen meubelstijlen. Het merk Jori kan er ook echt wat van!

GROENE EN DUURZAME MEUBELS

De milieuproblematiek heeft onze kijk op verschillende aspecten beïnvloed. Groen of duurzaam meubilair is het gesprek van de dag in 2022. Steeds meer mensen willen zoveel mogelijk buiten in hun interieurontwerp opnemen om het gebrek aan tijd buiten te compenseren en de schoonheid van de natuur te benadrukken.

De duurzame materialen die worden gebruikt voor meubelontwerpen die lang moeten meegaan en geen schade aan het milieu toebrengen, worden steeds populairder. Materialen als massief hout, rotan, jute, bamboe en riet krijgen de voorkeur voor meubels in plaats van synthetische of door de mens gemaakte materialen. In de catalogus van Whoppah voor 2022 staan ook veel producten die gemaakt zijn van duurzaam en slijtvast bamboe. Door de warmte die natuurlijke materialen uitstralen voel je je gezelliger en dichter bij de natuur.

Gebogen silhouetten

De meubel prognose vraagt om zachtere looks met een dosis nostalgie en oog voor vakmanschap. “Vrouwelijkheid heeft tot nu toe een grote impact op de designwereld in 2022,” zegt Owens. “Ik hou vooral van geschulpte vormen en gewelfde silhouetten die zich lenen voor een speelse, kunstzinnige en frivole geest.” De strakke moderne lijnen die het afgelopen decennium bepalend waren, vervagen. Bij de meubels van vandaag gaat het om een zachtere landing en een warmere omgeving om je aan het eind van de dag in op te krullen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!