Hoe kun je je hond veilig houden in de buurt van een bonsaiboom?

Veel mensen aarzelen om een ​​bonsai boompje kopen te houden omdat ze bang zijn dat sommige van deze bomen giftig zijn voor hun huisdieren. Als eigenaar van een hond moet je grondig onderzoek doen voordat je een bonsaiboom in huis haalt. Veel bonsaibomen zijn namelijk wel degelijk giftig, en sommige zijn giftiger dan andere. Ze kunnen variëren van milde allergieën tot ernstige toxiciteit. De sleutel om je huisdieren veilig te houden, is onderzoeken welke bomen schadelijk voor hen zijn en voorkomen dat je ze mee naar huis neemt. Dit moet je ook beslist doen als je waterplanten gaat kopen voor in je vijver. Het is niet eenvoudig om elke afzonderlijke giftige boom op te sommen, omdat de meeste bomen een of ander verdedigingsmechanisme ontwikkelen tegen roofdieren, in de vorm van gif of doornen. Er zijn veel dingen die je moet doen voordat je huisdieren in harmonie met je bonsai kunnen leven. Dus lees verder terwijl we uitleggen hoe je een bonsai veilig kunt maken voor huisdieren.

Onderzoek de bonsai vooraf

Het beste wat je kunt doen om je hond te beschermen tegen bonsaivergiftiging, is door veel onderzoek te doen voordat je überhaupt zo’n boompje koopt. Elke keer dat je eraan denkt om een ​​nieuwe soort bonsaiboom te kopen, moet je aan je viervoeter denken. Als je een kat hebt, zoek dan uit of de boom die je wilt kopen niet giftig is voor katten. Doe hetzelfde met je hond, de bonsaibomen zijn namelijk niet allemaal voor beide huisdieren giftig. Als een boom op de toxiciteitslijst voor je huisdier staat, vermijd deze dan ten koste van alles om je hond of kat te beschermen. Geen enkele hoeveelheid schoonheid is het waard als het een kans heeft om je viervoeter te schaden. Afgezien van de toxiciteit, hebben sommige bonsaibomen veel naalden en doornen. Als je een speels huisdier hebt, probeer dan te voorkomen dat je dit soort boom krijgt, anders kunnen ze zichzelf pijn doen.

Houd de bonsaiboom buiten

Als je een bonsaiboom hebt die niet dodelijk giftig is voor je hond, maar wel lichte irritaties kan veroorzaken, kun je een compromis sluiten en hem buiten houden. Probeer het eens in je schaduwrijke tuin of buitenpotten. Je kunt het boompje bijvoorbeeld in de buurt van je vijver zetten, al moet het dan wel goed passen bij je zuurstofplanten vijver. Als je huisdieren het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, zullen ze minder snel aan die bomen zitten als je ze buiten houdt.

  • Plaats ze buiten bereik: Je kunt ook enkele bomen hoog op planken zetten waar je huisdier gewoonlijk niet zal komen. Het is waarschijnlijk geen goed idee als je huisdier een kat is en katten overal klimmen. Maar als je huisdier een zachtaardige hond is, kun je hem gemakkelijk beschermen door de bonsai buiten zijn bereik te houden.
  • Toezicht: Als je buren bonsaibomen hebben die giftig zijn voor je hond, laat hem daar dan niet zonder toezicht gaan.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!