Hoe kun je gewicht verliezen met draagbare technologie? 

Als je wilt afvallen dan zul je niet alleen gezonder moeten gaan eten, maar je zult ook meer moeten gaan bewegen. Dames horloges kunnen je hierbij helpen. Natuurlijk is dit dan niet een normaal horloge dames waarmee je alleen achter de tijd kunt komen, maar dit is juist een smartwatch. Ook kun je hiervoor gebruik maken van een fitnesstracker, wat je eenvoudig om je pols kunt dragen. Deze draagbare technologie kan daadwerkelijk helpen bij het verliezen van gewicht met behulp van een aantal verschillende manieren. Lees hierover meer in dit artikel.

Stappenteller

Zo goed als alle smartwatches en fitnesstrackers hebben een stappenteller. Vaak zit hier een voorgeprogrammeerd doel van 10 duizend stappen per dag in. Dat is geen toeval, aangezien het extreem gezond is om elke dag zoveel stappen te zetten. Lukt het je niet om dit magische doel te behalen? Geen probleem! Zelfs bij 5 duizend stappen op een dag zal je insulinegevoeligheid verbeterd worden. Ook je vermogen om met koolhydraten om te gaan verbetert hierdoor. Eigenlijk is 5 duizend stappen dus echt de drempel als je wilt afvallen. Draagbare technologie kan er dan ook voor zorgen dat je weet dat je nog wat meer stappen moet zetten om dit doel te bereiken.

Weerstand

Het bereiken van een stapdoel is een geweldige ruggengraat van een programma voor gewichtsverlies. Begin dat te combineren met regelmatige weerstandstraining en je zult zien dat de kilo’s eraf vliegen. Ook bij krachttraining is het mogelijk om gebruik te maken van je draagbare technologie. Ideaal is dat je per week drie tot vijf keer een weerstandstraining doet. Drie is hierbij wel echt het absolute minimum. Stel dit dan ook in op je smartwatch of fitnesstracker zodat je niet vergeet om de oefeningen te doen.

Interval

Degenen die liever fietsen, zwemmen, hardlopen of andere activiteiten doen die niet op de sportschool zijn gebaseerd, hoeven niet volledig van discipline te veranderen om af te vallen. Wel moeten ze naar alle waarschijnlijkheid hun aanpak veranderen. Bij draagbare technologie kun je namelijk vaak iets vinden over intervaltraining. Hierbij train je op diverse inspanningsniveaus, dus je doet het niet in een gestaag tempo. In plaats daarvan sprint je bijvoorbeeld soms, terwijl je op andere stukjes gewoon wandelt. Dit geeft aanzienlijk betere resultaten dan een gestaag tempo en dat ook nog in minder tijd. Intervaltraining is hierdoor ook geschikt als je wilt afvallen maar niet heel veel tijd hebt.

Consistentie

De kans is groot dat draagbare apparaten met inactiviteitsmonitoren een heel goed idee zijn. Hierdoor kun je namelijk consistentie creëren in je trainingsregime. De smartwatch geeft namelijk aan dat je de hele dag niets gedaan hebt, waardoor je hopelijk wel gaat bewegen en je dus af gaat vallen. Hierbij hoef je niet eens een weerstands- of intervaltraining te doen, ook door gewoon wat rond te lopen kun je je niveau behouden en gewicht verliezen. Bovendien merkt je fitnesstracker dit waardoor het niet gaat klagen over dat je niet genoeg bewogen hebt. Zelfs het wandelen van kleine stukjes kan dit verhelpen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!