Een huisdier als maatje hebben

Huisdieren zijn niet veeleisend zoals mensen zijn, het enige wat ze nodig hebben is jouw liefde en aandacht. Deze harige partners zijn verstoken van emoties zoals jaloezie, vreugde en dergelijke. Ze weten dat je om ze geeft, dus deze wezens uiten hun dankbaarheid jegens jou op hun eigen manier, zoals kwispelen, spinnen enz. Naast hun zesde zintuig is er iets om voor te juichen. Vrienden mogen je tot op zekere hoogte beoordelen, maar deze wezens niet, het enige wat ze weten is dat jij hun wereld bent. Ook al is het een klein stukje brood, ze herinneren zich je, kwispelen de volgende keer dat ze je zien. Na verloop van tijd bouw je zo’n verstandhouding op en ze worden zo’n groot deel van je leven. Het zijn geweldige luisteraars. Ze zijn altijd blij ons te zien als we thuiskomen. Ze weten wanneer je verdrietig bent en zitten heel dicht bij je.

Vriendschap

Mensen die van huisdieren houden, weten dat huisdieren ons enorme vreugde en een doel kunnen geven. Hoewel we voor ze zorgen en ervan genieten, zijn ze gunstig voor onze gezondheid en ons welzijn. Huisdieren zullen in ruil daarvoor onvoorwaardelijk van je houden en kunnen mensen die alleen wonen gelukkig houden en verbonden houden met een ander levend wezen. De meeste huisdieren hadden op een gegeven moment een concreet doel, en velen hebben dat nog steeds. Cavia’s en konijnen werden gehouden als voedselbron. Fretten werden getraind om op gravende dieren te jagen. Katten hielden ongedierte uit onze graanopslag en honden werden voor allerlei doeleinden gefokt. In de huidige tijd houden mensen huisdieren omdat ze van hun gezelschap genieten. Wij mensen zijn belachelijk sociaal; onze natuurlijke impuls is om te proberen vriendschap te sluiten met elk schepsel dat we tegenkomen. We hebben zoveel verschillende dieren gedomesticeerd en we houden ze in de buurt omdat we ze schattig vinden, of omdat we een band hebben gecreëerd. Ben jij op zoek naar labradoodle voer of hondenvoer? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Aandacht

In deze drukke wereld wordt het steeds moeilijker om aandacht te krijgen. Mensen gebruiken sociale mediaplatforms om mensen meer te laten weten over hun leven dan om met echte mensen te praten. Laten we dit eerst bekennen dat wij mensen naar aandacht verlangen. We laten graag andere mensen weten dat we gelukkig of blij zijn. We kunnen niet gelukkig zijn als mensen niet weten dat we gelukkig zijn. Dit is misschien niet het geval voor ons allemaal, maar zeker voor de velen of de meesten van ons. Maar als je een huisdier hebt krijg je altijd aandacht, wat er ook gebeurt.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!