Bewust leven begint in een fijn huis

Tot rust komen, de juiste keuzes maken en je fijn voelen… Er zijn heel veel opties om dat te bereiken. Je huis heeft daarin een grote rol. Heb jij een huis waar je je fijn voelt, dan heeft dat veel invloed. Beginnen met je huis zo in te richten dat het goed voelt, is dus de juiste start.

Wat voor type je ook bent, en van wat voor stijl je houdt, een aantal punten zijn belangrijk in huis. Zo is het belangrijk dat je huis goed voelt, niet te koud of te warm is, maar ook rustig oogt. Dat rustig ogen betekent niet dat je alleen maar saaie kleuren hoeft te gebruiken. Het zit er vooral in dat wanden bijvoorbeeld strak zijn, dat plafonds geen lekkage vlekken hebben.

Begin bij het begin

Ga je verhuizen of je huis opknappen, dan is niets zo vervelend dan van de ene klus in de andere vallen. Je begint daarom het beste bij het begin met een scan van je hele huis. Ga van ruimte naar ruimte en maak een lijstje met wat je wil en wat nodig is. Zet er eventueel cijfers achter met hoeveel het voor jou betekent of hoeveel invloed het op jouw humeur heeft.

Heb je het gevoel dat je hele huis aan een opfrisbeurt toe is, dan zet je dat op de eerste plaats. Want als klinkt dat als heel ingrijpend, in de praktijk valt dat wel mee. Een stukadoor kan je binnen no time je hele huis een andere look geven. Door latex spuiten kunnen ze snel en efficiënt meerdere wanden en plafonds van een nieuwe frisse witte kleur voorzien. Ideaal als je niet één kamer maar eigenlijk meerdere ruimtes in huis van een frisse nieuwe look wilt voorzien.

Wit of kleur

Ben je niet zo van het wit of wil je graag die mooie maar ook rustige industriële look creëren. Dan is beton cire een goede optie voor jou. En wil je echt iets bijzonders, dan is er ook beton cire met ouderwetse typen metalen zoals tin, koper en ijzer of edelmetalen zoals goud, zilver en brons. Mooi, bijzonder en toch heel rustig. Een goede basis dus.

Jouw badkamermomentje

Is de badkamer of keuken de plek waar je wat meer tijd door wilt brengen maar waar je nu snel weg bent omdat de ruimte aan een opknapbeurt toe is? Dan hebben we de tip voor jou. Wil je die lelijke tegels liever weg stucen, vraag dan je stukadoor eens naar de optie om er beton cire overheen te doen.  Beton cire kan op bijna elke ondergrond verwerkt kan worden, zelfs op bestaand tegelwerk.

Daarbij is het door de waterdichte eigenschappen ideaal voor de vochtige ruimtes zoals jouw keuken, toilet of badkamer. Je kunt het voor wanden gebruiken, maar ook voor op het aanrechtblad. In je badkamer kun je niet alleen wanden en vloeren voorzien van betonstuc, maar ook een badkamermeubel of de wasbak. Heb je een gek idee? Beton cire kan of een ondergrond van kalkzandsteen, zandcement, beton, gips- en stucplaten, giboblokken, gasbeton en zelfs op hout. Geef het wel uit handen aan de stukadoor, want het aanbrengen vergt wel kennis en ervaring. Met name wat betreft de voorbehandeling.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!