Heeft kleding invloed op je trainingsprestaties? 

Je hebt net een sportschoollidmaatschap gekregen en bent klaar om te gaan sporten. Je hebt een wijde korte broek bij je, samen met een van je oudere shirts. Na een tijdje begin je je een beetje zelfbewust te voelen, dus je pakt je spullen en vertrekt. Het zit allemaal in de kleding. Als je een versleten, oude outfit naar de sportschool draagt, zul je niet zo zelfverzekerd zijn als je zou zijn als je een mooie legging van hoge kwaliteit zou dragen. Je bent het aan jezelf verplicht om te investeren in wat trendy Jako sportkleding. Het juiste paar kleding kan meer doen dan alleen je mentale toestand beïnvloeden. Blijf lezen voor een complete lijst met redenen waarom je jezelf zou moeten trakteren op een nieuwe outfit.

Aankleden voor succes

Je hebt vast wel eens gehoord van de term jurk voor succes, toch? Het is het idee dat het dragen van bepaalde outfits je hersenen een boost zal geven en je in staat zal stellen je werk beter uit te voeren dan andere. Het geldt voor sporten zoals het is voor naar het werk gaan. Ten eerste zal het dragen van schattige kleding van welke aard dan ook je een zelfvertrouwen boost geven. Voor twee personen zal het aankleden van hoogwaardige trainingsuitrusting je geest in die rol brengen. Het is net alsof je een kostuum aantrekt en het podium op gaat. Door de training krijg je karakter, wat je zal motiveren om veel harder te werken.

Kleur psychologie

Bij het kiezen van een Australian trainingspak moet je rekening houden met kleur. Verschillende kleuren roepen verschillende emoties op. Ga je bijvoorbeeld voor de geheel zwarte look, dan voel je je krachtiger. Als je rood draagt, word je agressiever en heb je meer passie voor wat je doet. Oranje zorgt voor geluk en enthousiasme en bruin geeft je een sterk gevoel. Dit zijn allemaal geweldige kleuren voor je trainingsuitrusting.

Blessures voorkomen

Je kunt geen korte broek en een tanktop dragen als je ‘s ochtends in de winter gaat hardlopen. Je vriest dood of je krijgt een koude. Je hebt iets diks nodig dat je warm kan houden. Evenzo moet je in de zomer kleding dragen die het zweet van je lichaam kan afvoeren en je een zonnesteek kan besparen. Nogmaals, de juiste schoenen zorgen ervoor dat je enkels en voeten geen blessure oplopen. Mogelijk is een Quick sneaker hiervoor geschikt, maar dat is niet altijd het geval.

Je prestatie zit in wat je draagt

Alle trainingsuitrusting is gemaakt voor een bepaald doel. Voornamelijk op het gebied van schoenen. Met alledaagse sneakers kom je bijvoorbeeld niet door een marathon heen. Nou, ze kunnen het misschien wel, maar je voeten zullen het later voelen. Krachtige hardloopschoenen zijn gemaakt om de impact van je voeten op de stoep aan te kunnen. Ze zijn ook ontworpen om je enkels op hun plaats te houden, zodat je minder snel geblesseerd raakt. Wanneer je schoenen uitzoekt om in te trainen, zorg er dan voor dat ze passen bij het doel van de sport of activiteit waaraan je deelneemt.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!