De nieuwste snufjes voor in en buitenshuis

Iedereen is gek op nieuwe technieken, zeker indien deze het leven gemakkelijker maken. Ben jij al op de hoogte van de nieuwste snufjes voor in en rondom het huis?  Dan zijn deze wellicht wel wat voor jou.

Steeds meer gemak

Dankzij het internet, artificial intelligence, virtual reality, en steeds compacter wordende hardware en krachtiger wordende processoren, wordt techniek steeds geavanceerder wat ons kan ondersteunen in het dagelijkse leven. Het wordt steeds normaler om dingen vanaf een afstand te kunnen regelen. De smartphone is inmiddels onderdeel van ons leven geworden, waarbij de mogelijkheden alleen maar toenemen. De telefoon fungeert steeds meer als een remote control. Apps voor het bedienen van de verlichting, verwarming, mobiele airco, tv, keukenapparatuur, deuren. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om met je smartphone een kijkje in de koelkast te nemen. Handig voor als je niet meer weet wat er in de koelkast staat. Het maakt boodschappenlijstjes overbodig. Zo is de nieuwe variant van toiletteren inmiddels ook in Nederland geland. Het gebruik maken van de wc zonder gebruik te maken van toiletpapier. Ben je klaar, dan wordt je achterwerk met behulp van water schoongemaakt. Nooit weer toiletpapier en ook nog eens hygiënischer.

 

Meer intelligentie in huis

Dankzij steeds slimmer wordende techniek en it, worden we steeds meer op onze wenken  bediend zowel binnen als buitenshuis. Wat dacht  je van een robot die naast stofzuigen ook kan dweilen. Of een oven die uitgerust is met een camera en digitale temperatuurmeter waardoor je ovenschotel nooit weer aanbrandt. Degene die geen verstand hebben van planten in huis of er gewoonweg geen tijd voor hebben opgelet! Met behulp van je mobiele telefoon vergeet je nooit weer om voor je planten te zorgen. Met behulp van de app wordt je automatisch op de hoogte gebracht wanneer de planten weer een beetje water nodig hebben. Dankzij een database aan gegevens over planten weet je elke plant te vinden en op tijd de juiste aandacht te geven.

Vind alles terug

Ben je nogal een sloddervos van nature en raak je geregeld persoonlijke spullen kwijt? Of hecht je zoveel waarde aan je spullen dat je deze nooit te nimmer wilt verliezen? Met behulp van ultra wideband technologie is het mogelijk om met ondersteuning van andere apparaten jouw verloren object weer terug te vinden. Koppel een device aan je waardevolle spullen zoals een tas of portemonnee. Dichtbij vindbaar dankzij geluiden, verder weg traceerbaar dankzij communicatie met soortgelijke systemen die het signaal van de tracer opvangen en dit doorsturen naar jouw telefoon. Het is zelfs mogelijk om je adresgegevens aan dit apparaat te koppelen waardoor de vinder van jouw verloren object het altijd naar jouw weet te retourneren. Ben je als eigenaar van een webdesign bureau gehecht aan je laptop, mobiele airco 7000 btu of telefoon en kun je niet zonder? Dan is een dergelijk hulpmiddel zeer waardevol en behulpzaam. 

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!