Fysiotherapie Dokkum waar kunnen ze jou mee helpen?

Als je klachten hebt, dan is het handig om te weten of je met jouw klachten terecht zou kunnen bij een fysiotherapeut. Soms word je doorgestuurd door een huisarts, maar je kan ook zelf contact opnemen met een fysiotherapeut bij jou in de buurt en je klacht bespreken. De fysiotherapeut kan jou dan precies vertellen of zij jou kunnen helpen bij je klacht of niet. Ben je benieuwd naar waar een fysiotherapeut je allemaal mee kan helpen? Lees dan verder in deze blog om hier meer over te weten te komen. 

Voor welke behandelingen kan je terecht bij fysiotherapie Dokkum?

Bij fysiotherapie Dokkum  kun je terecht voor allemaal verschillende soorten behandelingen. De behandelingen die aangeboden worden bij fysiotherapie Dokkum zijn:

 

 • Fysiotherapie
 • Sportfysiotherapie
 • Schouderfysiotherapie
 • Medical Taping
 • Manuele Therapie
 • Functional Movement Screening
 • Dry Needling

Waar wordt sportfysiotherapie voor ingezet? 

Sportfysiotherapie kan worden ingezet in de volgende gevallen:

 • Het voorkomen van blessures
 • Het behandelen van blessures
 • Een sporter naar een hoger niveau tillen
 • De prestaties van een sporter verbeteren
 • Het kan een onderdeel zijn van een andere therapie

Wanneer is er schoudertherapie nodig? 

Als je klachten hebt in je schouderspieren dan kan je daar gericht voor behandeld worden. Een behandeling volgt vaak als je schouder uit de kom is geweest, of als je last hebt van een frozen shoulder. Hiervoor zijn hele gerichte behandelingen te volgen die speciaal gericht zijn op de behandeling van je klachten. 

Maar ook bij een kalkafzetting in de schouder of een slijmbeursontsteking kan er door de fysiotherapeut een gerichte behandeling gegeven worden. Bij deze vorm van therapie doe je veel verschillende schouder oefeningen en fysiotherapie technieken die je klachten kunnen verminderen of verhelpen. 

Wat houdt medical taping precies in? 

Bij medical taping wordt met sporttape de spierblessure getapet. Door het tapen worden de gewrichtsklachten of spierblessures verlicht vaak ook verholpen. Bij een blessure aan de achillespees of de hamstring wordt deze methode vaak gebruikt.

Ook voor klachten aan enkel, rug of pols kan medical taping worden ingezet. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door overbelasting. Hierdoor kan je ook nog eens last krijgen van vochtophopingen en ontstekingen.

Met medical taping kan je ook een verkeerd aangeleerde houding corrigeren. Dit is dus een behandeling die voor heel veel dingen ingezet kan worden om klachten te verminderen of te verhelpen.

Wist u dat? 

Wist u dat er naast Fysiotherapie Dokkum er nog meer fysiotherapiepraktijken in Friesland zijn die dezelfde behandelingen aanbieden als fysiotherapie Dokkum? Mocht je niet in Dokkum wonen, maar wel ergens andere in Friesland, dan is het natuurlijk handig om te weten dat je ook uit kan wijken naar een van de nadere fysiotherapiepraktijken.

Nu ben je vast erg benieuwd naar waar je nog meer terecht kan met je klachten. De twee andere praktijken die er te vinden zijn, zijn fysiotherapie Hurdegaryp en fysiotherapie drachten. Bij beide fysiotherapiepraktijken kan je terecht voor dezelfde behandelingen als die je kan krijgen bij fysiotherapie Dokkum. Ook hier zal er met de grootste zorg naar je klachten gekeken worden om een zo goed mogelijke behandeling aan te bieden. 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!