Goede time management is gezonder voor je!

Effectief omgaan met je tijd is belangrijk, zo besteed je je tijd het nuttigst aan de juiste dingen. Je kan namelijk wel de hele dag bezig zijn, maar als je niks gedaan krijgt heb je je tijd niet echt nuttig besteedt. Time management kan je helpen bij het goed indelen van je tijd en zorgen dat je meer gedaan krijgt in een kortere tijd. Time management is simpel gezegd gewoon vaardigheden om effectief en efficiënt te werken. Als je meer gedaan krijgt, dan voel je je vaak beter en meer ontspannen dan wanneer er niks af komt. Je tijd handig indelen en goed besteden is ook beter voor je gezondheid, want stress is nog nooit iemand beter van geworden. Er zijn ook cursussen voor time management, hier kun je leren hoe je efficiënt je tijd indeelt op iedere plek.

Time management is overal belangrijk

Het handig indelen van je tijd is niet alleen belangrijk op werk, maar ook thuis en op school. Tijd is kostbaar en als je weinig van je to do list gedaan krijgt zorgt dat vaak voor stress. Niet alleen op het werk maar ook thuis. Time management is belangrijk op het managers, voor ouders, studenten, werknemers en eigenlijk iedereen. Je tijd effectief indelen is altijd belangrijk, zo krijg je vaak het meest gedaan. Een aantal tips voor timemanagement die overal belangrijk zijn:

  • Een fijne, rustige omgeving
  • Bewustheid
  • Weinig afleiding
  • Een goede planning

Time management is natuurlijk meer dan dat, voor iedere plek zijn er wel weer andere tips om zo handig mogelijk je tijd in te delen. Meer tips lees je op internet.

Effectieve indeling van je tijd zorgt voor minder stress

Een goede time management is beter voor je gezondheid, klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Tijd kan vaak zorgen voor stress, dit is niet goed voor je gezondheid. Te veel stress kan allerlei andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit wil natuurlijk niemand, daarom is een effectieve indeling van je tijd zo belangrijk. Als je meer van je to do list gedaan krijgt in een kortere tijd hoef je je minder druk te maken over niet afgekregen taken. Uiteindelijk zorgt dit voor meer ontspanning en dit is veel beter voor je gezondheid!

Een cursus time management kan je helpen

Om handig te worden in het effectief indelen van je tijd, kan een cursus time management je helpen. Zo’n cursus kan helpen met nieuwe inzichten in time management en geeft je meer grip op je tijd. Dit kan zorgen voor meer ontspanning en dat is beter voor je gezondheid. Veel stress is niet goed voor je lichaam en veel mensen zouden wat vaker moeten ontspannen. Een goede indeling van je tijd kan er voor zorgen dat je minder stress hebt. Een cursus time management kan alleen of in een groep, met een team. Je kan zo’n cursus dus prima in je eentje volgen om handiger te worden in het indelen van je tijd thuis. Maar ook groepen kunnen deelnemen, om de tijd op de werkvloer met z’n allen handiger in te leren delen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!