Gezonder leven met deze zes tips 

Heb het voornemen om gezonder te leven, maar ben je er nog niet uit hoe dat moet? Je hoeft echt niet helemaal het roer om te gooien, met kleine veranderingen ben je al een stuk gezonder bezig.

  1. Drink voldoende

Een kinderfiets moet je goed schoonhouden, maar je eigen lichaam ook! Drink iedere dag minstens 1,5 liter. De gezondste keuzes zijn water of thee. Laat de frisdrank staan, want daarin zitten heel veel calorieën. Dat geldt eveneens voor sapjes die heel gezond lijken.

  1. Gevarieerd eten

Kies voor een gevarieerd voedingspatroon. Kies met name seizoen producten, dat is niet alleen beter voor je portemonnee, maar eveneens lekkerder. Probeer iedere dag 200 gram groente en 200 gram fruit per dag te eten. Ze bevatten weinig calorieën maar wel vitamines en mineralen.

  1. Minder vlees eten

Helemaal stoppen met vlees eten hoeft heus niet, maar wanneer je de ene dag vlees eet en de andere dag vegetarisch maakt dit al heel wat uit. Zo verlies je bijvoorbeeld gewicht en verbeter je het milieu. Kies dus in plaats van vlees voor vleesvervangers, vis, bonen of meer groente.

  1. Ontbijt vezelrijk

’s Ochtends hebben veel mensen weinig trek, maar toch is het de moeite waard om voor een gezond ontbijt te gaan. Start je de dag met flink wat vezels, dan voel je dat de rest van de dag. Zo voorkom je dat je gedurende dag naar allerlei ongezonde snacks grijpt.

  1. Ga fietsen of wandelen

Ben je niet zo’n sportliefhebber? Maak het jezelf niet te moeilijk en ga gewoon een blokje om of ga een stukje fietsen op een meisjes fiets of jongens fiets. Iedere dag bewegen is super gezond  en je maakt bovendien door bewegen het gelukshormoon endorfine aan. Waak ervoor dat je het niet overslaat, plan het voor jezelf in en hou je er aan.

  1. Goede nachtrust

In tijden van stress denk je dat het een goed idee is om s ’avonds langer door te werken. Echter op de langere termijn werkt dit niet, want het werk zal zich alleen maar opstapelen en gaat ten koste van je nachtrust. Pak het werkelijke probleem aan, bespreek met je baas dat je werk alleen maar opstapelt. Zorg ervoor dat je ’s nachts goed kan slapen en niet ligt te piekeren.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!