Gezond thuiswerken doe je zo

Je werkt waarschijnlijk al een tijdje thuis en merkt nu dat dat in de herfst/winter echt anders is dan in de zomer. Met het zonnetje is alles leuker en makkelijker, zo ook het thuiswerken. Daarbij ga je misschien in de avond nu wat minder makkelijk de deur nog uit. Hoe hou je dan alles in evenwicht en hoe zorg je dat het werk niet stiekem steeds meer door gaat lopen in je privé en hoe snuif je nog genoeg buitenlucht op?

Misschien heb je nu nog wel meer behoefte om je collega’s te spreken en vind je het lastiger om de hele dag je focus te houden en positief te blijven. Dan is het nu tijd om daar zelf of samen met je team iets aan te doen.

Thuiswerken kun je leren

Net zoals iemand jou ooit heeft vertelt hoe ze op kantoor of de werkvloer met elkaar hoort om te gaan, wat gebruikelijk is en welke werktijden en gelden, zo kun je ook leren om thuis te werken. Want thuiswerken is in alles net even anders. Als je koffie gaat pakken, kom je geen collega tegen voor een praatje. En als jij aan de telefoon bent met een klant, kan je collega niet even seinen dat iets al gedaan is.

En hoe fijn het ook is, dat je nu tussendoor even de wasmachine aan kunt zetten, dat je de postbode ziet met post voor jou, het zorgt misschien wel voor afleiding. Leren hoe je een goede structuur kunt aanhouden en hoe je concentratielekken kunt dichten, geeft je dan meer rust en focus waardoor je niet alleen je werk af krijgt maar ook tijd over hebt om tussen de middag dat rondje te gaan lopen.

Stress verlagend

Een cursus thuiswerken geeft je niet alleen praktische technieken om productief te blijven maar zorgt er ook voor dat je een betere energie hebt tijdens jouw werkdag, zelfs later in de middag. Daarbij leer makkelijker schakelen tussen werk en privé waardoor je met een voldaan gevoel je werkdag kunt afsluiten. Zo laat je je werk niet doorlopen in je privé. Om dat alles te bereiken krijg niet alleen tips en tools maar ook inzicht in de werking van jouw brein in relatie tot thuiswerken. Dat is niet alleen praktisch maar ook erg stress verlagend en dus gezond.

Tijd is kostbaar

Je kent vast het gezegde tijd is geld. Eigenlijk is het nog wat breder. Tijd is namelijk echt erg kostbaar. Besteed je (te) veel tijd aan je werk, dan gaat dat vaak ten koste van je gezin, je sport, hobby of in het algemeen ten koste van jezelf. Leren hoe je je tijd goed in kunt delen zorgt dus voor tijdwinst en daarmee rust en meer aandacht voor andere zaken.

Ook als je veel onderbrekingen en adhoc-taken hebt, is je tijd kunnen managen een welkome ervaring om meer overzicht en meer structuur in je werk en werkdag te creëren. Met een time management cursus leer je hoe je weer ‘de baas’ kunt worden over alle e-mails, taken, prikkels en informatie in jouw werk, en de oplossing vindt voor jouw timemanagement uitdagingen.

Een time management cursus kun je voor jezelf doen maar ook als team. Net als diverse workshops. Overigens ook een erg leuk alternatief voor het uitje dat nu niet kan. Zoals de workshop ‘In 1 keer goed’. Als dat geen stress verlagende workshop is…

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!