Fit worden door fietsen: dat doe je zo!

Iedereen weet dat bewegen gezond is. Mensen vinden allerlei manieren om lekker in beweging te zijn. Een van de populairste manieren van bewegen is door te gaan fietsen. Het is niet altijd makkelijk om je ertoe te zetten om grote afstanden te gaan fietsen. Daarom is het van groot belang dat je goed weet hoe je het op de juiste manier moet aanpakken.

Lekker fietsen?

Voordelen van fietsen

Fietsen is een van de manieren van bewegen waarbij de belasting op het menselijk lichaam niet zo zwaar is. Desondanks ben je wel heel goed bezig voor het lichaam en uiteindelijk dus ook voor de gezondheid.

Enkele voordelen op een rij:

  • Het is goed voor de bloedcirculatie
  • Je wordt er vrolijk van
  • Je krijgt er energie van

Met dit soort voordelen op een rij is het natuurlijk nog wel de vraag hoe je jezelf aan het fietsen brengt. Allereerst is het goed om je te bedenken dat je het niet alleen voor jezelf doet maar ook voor anderen. Met een energiek en vrolijke houding zal deze stemming snel op anderen overslaan. Het is daarom ook slim om eventueel met je kinderen te gaan fietsen. Zo is iedereen bij je thuis een stuk vrolijker en fitter!

Maar om fietsen leuk te maken is het ook belangrijk dat zowel jij als je kinderen een goede fiets hebben, want op een half kapotte fiets wilt natuurlijk niemand fietsen. Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets, dan is het verstandig om eens te kijken bij Fietsenopfietsen. Je hebt de nieuwe fiets dan zeer snel in huis!

Een goede bloedcirculatie

Fietsen is een goede bezigheid waarmee je ervoor kunt zorgen dat je een betere bloedsomloop krijgt. Ons lichaam is opgebouwd uit allerlei cellen waaronder bloedcellen. Deze bloedcellen worden door het lichaam rondgepompt door het hart. Het hart moet optimaal blijven werken om een goed leven te kunnen leiden. We moeten deze dus gezond houden en daar zorgt een goede beweging voor. Door middel van veel te bewegen, en uiteraard ook goed te bewegen, zorg je ervoor dat het hart in een goede conditie blijft. En een goed hart zorgt weer voor een goede bloedcirculatie.

Vrolijk worden door fietsen

Door het fietsen zorg je ervoor dat er ook veel meer zuurstof door het lijf gaat. En dit voelt natuurlijk goed. Dit is niet het enige dat vrijkomt. Ook hormonen komen vrij die ervoor zorgen dat je je vrolijk voelt. Deze zorgen er namelijk voor dat de hersenen geprikkeld worden om dopamine aan te maken die er vervolgens weer voor zorgen dat je je erg vrolijk voelt. En ben jij vrolijk, dan zal je dit ook weer terug zien in je omgeving.

Energie

Mensen die fietsen hebben veel meer energie. Steeds meer mensen zorgen ervoor dat ze met de fiets reizen of zelfs naar het werk rijden. Deze mensen hebben ook veel meer energie dan de mensen die met de auto of het openbaar vervoer naar het werk komen. Dit heeft er allemaal mee te maken omdat je lichaam constant in beweging is. De vrolijkheid giert door je lichaam en de energie zorgt ervoor dat deze door de dag door je lichaam blijft gaan. Komt tijdens het bewegen natuurlijk veel energie vrij en dit zal je gedurende de dag gewoon blijven voelen.

Zet jezelf er dus toe om meer te gaan fietsen. Met een gemiddelde workout van 40 minuten zorg je ervoor dat je lichaam in goede vorm blijft, dat deze niet overbelast wordt en dat je veel energie krijgt.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!