Elke dag sporten – Mentale weerbaarheid van de de sporter

Elke dag sporten – Mentale weerbaarheid van de de sporter

Sporten is gezond en goed voor je, dat weten we allemaal. Maar soms … heb je gewoon écht geen zin. Zeker tijdens deze corona tijd, is het extra vervelend dat we niet naar de sportschool kunnen. Nu moet je dus jezelf zover krijgen om tijdens de koudere maanden naar buiten te gaan om te wandelen, hardlopen, fietsen … Dit kan best een lastig mentaal spelletje zijn. In dit artikel geven we je enkele tips om jezelf mentaal op te peppen om te sporten.

Boost je energie met de juiste muziek

Als je lekker op de bank ligt te Netflixen, heb je vast helemaal geen zin om naar buiten te gaan. Gelukkig zijn er dingen die je kunnen triggeren. Een goede trigger is muziek; zo worden veel mensen getriggerd door muziek met veel beats per hour. Denk aan ‘Harder Better Faster’ van Daft Punk: een liedje met veel beats én een motiverende tekst. Iedereen is natuurlijk anders, dus we raden je aan om een playlist aan te maken met muziek die jou energie geeft en deze meteen aan te zetten als je denkt aan sporten.

Doe meteen je sportoutfit aan

Nog een aanrader: doe meteen je sportoutfit aan als je bedenkt dat je moet sporten. Als je moeite hebt met motivatie, is het een aanrader om meteen bij een béétje motivatie je sportoutfit aan te doen. Eens je deze aan hebt, zal je je waarschijnlijk schuldig voelen als je dan op de bank blijft hangen. Haal dus snel je sportschoenen, Anita sport bh, panache sport bh, freya bh, sport legging en – shirt uit de kast en ga lekker sporten! 

Besef dat motivatie niet alles is

Motivatie is iets waar je eigenlijk niet op kunt vertrouwen. Soms heb je het, soms ook weer niet. Dus als je enkel sport als je gemotiveerd bent, kan het zijn dat je niet veel sport. Daarom kan het fijn zijn om een doel voor ogen te hebben en een stok achter de deur te houden. Daarom zijn ‘start to run’-apps zo populair: je krijgt meldingen en wordt steeds opnieuw getriggerd om je huidige tijd/afstand te verbeteren. Wat ook kan helpen is samen sporten met een vriend(in) of familielid. Als je eens geen zin hebt, kan je sportbuddy je uit je woning ‘slepen’ om even sportief te doen. 

 

Veel succes met sporten! 

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!