Een korte vakantie voorkomt stress

Na maanden van thuiswerken ben je nu toe aan vakantie. Ook al lijkt het dat je nu juist aan de slag kunt, het overslaan van een vakantie breekt je later vaak op. Alle veranderingen door het thuiswerken al dan niet gecombineerd met het lesgeven van je kinderen en vooral ook de onzekerheid hoe het verder zou gaan, hebben je veel energie gekost. Energie waardoor je een hoger risico loopt op stress of een burn-out. Door een (korte) vakantie geef je je hoofd even rust om weer op te laden.

Tijd dus om er even tussenuit te gaan. Kies je voor een lang weekend of direct meerdere weken weg? Ga je een stad verkennen, kamperen of naar een luxe resort? Er is alleen één ding waar je niet onderuit komt; het inpakken van je tas.

Stress moment nummer 1

Onderzoeken hebben aangetoond dat de verwachtingen en de zaken rondom de vakantie, je veel stress kunnen geven. En dat is natuurlijk net niet de bedoeling. Vooral het inpakken van de koffers en tassen wordt als stressvol ervaren. Het maken van een lijstje geeft rust. Welke inkopen moet je nog doen en wat mag je zeker niet vergeten? Pak je koffer niet al weken van te voren in. Dat klinkt relaxed maar uiteindelijk heb je dan geen overzicht meer en check je alles nog een keer. Zonde van je tijd.

Zo creëer je meer ruimte

Uiteindelijk neem je altijd meer mee dan je denkt en is je koffer of tas toch net te klein. Een van de dingen je je qua ruimte en gewicht in vergist, zijn toiletartikelen. Flessen shampoo, conditioner, douchegel, zonnebrandcrème en aftersun nemen veel ruimte in en zijn ook nog eens veel in gewicht. Ga je een paar dagen weg, kies dan voor mini producten als shampoo, conditioner, tandpasta, maar ook haarlak en zonnebrandcrème. Ga je langer weg, overweeg dan eens om douchegel en dergelijk pas op je vakantiebestemming te kopen. Zo heb je eens een ander geurtje en bespaar je ruimte en gewicht.

Natuurlijk begrijpen we dat je je crèmepjes graag van je eigen merk meeneemt. Koop dan bij de  drogist een setje met kleine potjes en vul deze met je eigen producten. Zo creëer je gewoon je eigen favoriete mini. Nog een voordeel is dat als je weer thuis komt, alles precies zo in de kast staat als je gewend bent. Dat is fijn thuiskomen.

De beste looks op elk moment

Wil jij er altijd graag goed uit zien? Dan is kleding van traveler stof helemaal voor jou. Het kreukt niet en zit heerlijk. En er is keuze genoeg; broeken, shorts, rokjes, shirtjes maar ook chique of sportieve jurkjes. Overdag combineer je zeg met je praktische sneakers en in de avond met die leuke zomerse schoentjes. Gecombineerd met een spijkerjasje of leuke sjaal, heb je altijd de juiste looks. Eronder draag je comfortabel ondergoed dat goed ademt. Heb je een maatje meer? Geen nood. Er is tegenwoordig ook keuze genoeg in sport bh’s, zoals een Panache sport bh of een sport bh high support.

Tips en trucs voor slimme meiden

Zin in een luxe picknick of heb je wat te vieren? Met wat aluminiumfolie bouw je je eigen rugzak of mooie schoudertas snel om tot koeltas. Niet zo luxe natuurlijk als een echte wijnklimaatkast maar het glaasje prosecco of witte wijn dat jij inschenkt, maakt toch zeker een koele indruk.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!