Een dagdeel doorbrengen met de vrienden: 7 ideeën

Een goede vriendschap is belangrijk voor onze mentale gezondheid. We kunnen er ons hart bij luchten, hoe groot of klein het probleem ook is. Goede vrienden kennen jou door en door en bovenal is het natuurlijk hartstikke gezellig om een dagdeel door te brengen met jouw vrienden. Wil jij eens een keer wat anders doen met jouw vrienden, om eens te werken aan de teambuilding binnen de groep? Hieronder staan zeven activiteiten die jij kunt doen met jouw vrienden.

  1. Ga naar een escaperoom 

Een escaperoom is helemaal van deze tijd. Het is zelfs zo populair aan het worden dat er nergens anders zo veel escaperooms te vinden zijn dan in Nederland. Het ontsnappen geeft de mensen namelijk een behoorlijke kick. Ook heeft een escaperoom meerdere voordelen voor een vriendengroep, want je leert elkaar kennen op een heel andere manier. De een neemt het voortouw terwijl de ander graag luistert naar de leider. Dit zorgt ervoor dat een escaperoom de perfecte teambuilding-activiteit is. Daarnaast maakt het niet uit wat de weersomstandigheden zijn: je kunt dus altijd terecht bij een escaperoom voor een avondje uit.

  1. Zet een kopje thee

We horen je denken: een kopje thee zetten met de vrienden, dat klinkt nogal saai. Toch kun je er een andere draai aan geven. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een magisch avondje? Dan kun je een kopje thee zetten met paddo’s van paddoskopen.nl/shop/magic-truffels. Voeg een schijfje gemberwortel toe voor de smaak en je zult even leven in een heel andere dimensie. Daarnaast kun je er honing en suiker toevoegen om de thee een zoete smaak te geven. Wel is het belangrijk om de juiste dosering aan te houden. Bovendien is het belangrijk om je goed in te lezen voordat je begint aan deze magische en psychedelische ervaring. Meer informatie kun je vinden op paddoskopen.nl.

  1. Ga geocachen

Houden jij en jouw vrienden ervan om de natuur in te gaan? Dan kun je een boswandeling maken of een natuurgebied opzoeken. Nog leuker is om hier te gaan geocachen. Simpel gezegd ga je op zoek naar schatten met een gps. Je kunt hiervoor een app downloaden die de geocaches zal aanwijzen. Echter, is dit moeilijker dan gedacht. De caches zijn namelijk goed verstopt. Ook zien de caches er verschillend uit. De ene keer is het een plastic bakje en de andere keer is het een kleine koker. Meestal zit er een logboek in, waar jullie de naam van de vriendengroep op kunnen schrijven.

  1. Organiseer een etentje

Het is leuk om met de vriendengroep uit eten te gaan, maar misschien is het nog leuker om eens een etentje bij iemand thuis te organiseren. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen een gang voorbereidt, maar misschien vind je het wel net zo leuk om voor alle gangen te zorgen. Zorg er ook voor dat je de eettafel goed aankleedt. Haal alles uit de kast: de styling is namelijk van groot belang. Zet jouw favoriete servies op tafel, haal de vaatdoek over het bestek en zorg ervoor dat alle wijnglazen blinkend schoon zijn. Laat het tafelen maar beginnen!

  1. Houd een themafeestje

Wie houdt er nou niet van een themafeestje? Zoals de naam al doet vermoeden kleeft er aan zo’n feestje een bepaald thema. Waar jullie interesses ook liggen, er is vast wel een passend thema bij te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als Halloween, Oktoberfest of een foute party! Tover jouw woonkamer om tot het thema en spreek een dresscode af. Ook de juiste sfeer mag niet ontbreken: kies dus voor muziek die past bij het thema en zorg voor lekkere hapjes en drankjes.

  1. Een solextour

Misschien ken je het nog wel: de solex! Een scooter met een nostalgisch randje. Deze voertuigen werden vooral gebruikt in de jaren zestig en zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Ze worden vandaag de dag vooral gebruikt voor uitjes. Het rijden op zo’n solex brengt meerdere voordelen met zich mee: je bent in de buitenlucht, kunt genieten van de natuur om je heen en bovenal zorgt dit voor een gezellige middag. Een tour duurt meestal twee uur, dus in tussentijd kun je prima stoppen voor een uitgebreide lunch bij een restaurant. Dat wordt een en al gezelligheid!

  1. Woon een kookworkshop bij

De een houdt ervan, terwijl de ander er een hekel aan heeft: koken. Wanneer jouw vriendengroep bij die eerste groep hoort is een kookworkshop de perfecte activiteit. Het is zelfs bewezen dat een kookworkshop in groepsverband zorgt voor een betere verbondenheid onder elkaar. Je leert namelijk om samen te werken met jouw vriendengroep. Ook zorgt het voor de juiste dynamiek, omdat je elkaar op een heel andere manier leert kennen. Daarnaast is een kookworkshop natuurlijk hartstikke leuk en gezellig: je leert nieuwe vaardigheden in de keuken, krijgt nieuwe inspiratie voor recepten en hierdoor word je creatief.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!