De gezondheidsvoordelen van een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger is een van de apparaten die vocht in de lucht vermindert door water te verwijderen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. In staat zijn om de luchtconditie van je huis te regelen is erg belangrijk voor je gezondheid omdat een te hoge luchtvochtigheid schadelijk is voor je gezondheid en huis. Vochtigheid wordt verwacht tijdens de lente en zomer seizoenen wanneer er veel vocht in de lucht is. Volgens de nieuwe technologie zijn luchtontvochtigers stiller, compacter en minder duur geworden. Dit zul je ook zeker ervaren als je de best geteste luchtontvochtiger koopt om in huis te gaan gebruiken. Je ervaart dan bovendien de volgende gezondheidsvoordelen van zo’n apparaat!

 

Ga met een luchtontvochtiger van vochtiger naar droger

Een huis is een warme, gezellige plek en het laatste wat je wilt ervaren is vocht en een oncomfortabele omgeving. Vocht in de lucht is het ergste wat er bestaat, want lucht kan alles vochtig maken waar het mee in contact komt, van dure sieraden tot je boeken, en meer nog je gezondheid. Vocht veroorzaakt namelijk infecties aan de luchtwegen allergieën en kan ook het immuunsysteem aantasten. Welnu, daarom worden luchtontvochtigers gebruikt om te voorkomen en je huis te beschermen tegen schade door overmatig vocht.

 

Bestrijdt schimmel en meeldauw

Schimmel- en meeldauw groei ontstaat wanneer er te veel vocht in de lucht zit. Schimmel groeit aan de oppervlakte, terwijl schimmel kan binnendringen en groeien onder het oppervlak van je huis items. Je kunt het waarnemen op je leidingen, plafond, ramen, hout, papier, tapijt, behang en gipsplaten. Schimmel en meeldauw zijn de hoofdoorzaak van verschillende gezondheidsproblemen zoals ademhalingsmoeilijkheden zoals astma en allergie, piepende ademhaling, irritatie, en meer. Van de schimmel is bekend dat hij depressies en stoornissen in het zenuwstelsel veroorzaakt. Voorkom deze gezondheidsproblemen door met de hulp van de expert Wooninformatie een luchtontvochtiger te kopen.

 

Gezondere huid, hoofdhuid en haar

Vochtigheidsniveaus zijn belangrijk voor het behoud van een gezondere huid, hoofdhuid en haar. Als je haar meer roos heeft en je hoofdhuid altijd droog is in de winter, of je hebt het gevoel dat je huid niet voldoende gehydrateerd is, kan de vochtigheidsgraad in huis de oorzaak zijn. Een luchtontvochtiger voor thuis zorgt ervoor dat de vochtigheidsgraad in huis op het juiste niveau en binnen een gezond bereik is.

 

Kom van muffe geuren af

Een muffe geur is een gevolg van overmatig vocht, dat de groei van schimmel en meeldauw bevordert. Deze schimmels staan erom bekend dat ze vieze gassen afgeven die worden geabsorbeerd door de huishoudens in je huis, zoals meubels, tapijt, muren, en alle andere stoffen. Een luchtontvochtiger kan echter het overtollige vocht in de lucht absorberen, waardoor je huis weer zo comfortabel en vriendelijk wordt als het hoort te zijn.

 

Verbeter je ademhalingsproblemen

Te veel vocht in de lucht veroorzaakt ademhalingsproblemen. Een hoge luchtvochtigheid bevordert ook de groei van schimmels en huisstofmijt, die ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Vochtigheid en astma gaan niet samen. Het heeft de neiging om de symptomen te verergeren.  Ontvochtigers verminderen het vochtgehalte in huis, waardoor de lucht in je ruimte aangenamer wordt om in te ademen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!