Bewust gezonder leven? Daarom maakt fietsen je gezonder

Wil je bewuster en gezonder leven? Stap dan regelmatig op de fiets! Fietsen heeft namelijk diverse gezondheidsvoordelen te bieden en zorgt ervoor dat je in het algemeen zowel fysiek als mentaal beter in het leven staat. Wij zochten uit wat fietsen voor je kan doen en hebben de diverse voordelen van fietsen voor je op een rij gezet.

Minder kans op hart- en vaatziekten
Even met de fiets de stad in of met de mountainbike door het bos fietsen zorgt ervoor dat de kans op hart- en vaatzieken drastisch kleiner wordt. Je bent immers goed in beweging, waardoor jouw hart in goede conditie blijft.

Meer energie
Fietsen zorgt er niet voor dat je moe wordt, maar geeft jouw lichaam juist meer energie! Wie meer beweegt zal namelijk veel meer energie hebben. Misschien ervaar je vaak dat je erg moe bent na een lange werkdag en niets meer kunt. Ga je juist op dat moment met de herenfiets op stap, dan zal je merken dat je veel meer energie hebt in de avond en dus ook nog tijd hebt voor andere dingen waar je zin in hebt.

Betere concentratie
Fietsen zorgt er ook voor dat je je beter kunt concentreren. Als je merkt dat het je even niet lukt om je ergens op te concentreren, kan het zeker helpen om even een rondje te gaan fietsen. Je zult merken dat je concentratie meteen toeneemt.

Beter voor je immuunsysteem
Fietsen is ook nog eens goed voor je immuunsysteem. Als je regelmatig fietst, heb je minder kans om ziek te worden. Hierdoor hoef je je dus minder vaak ziek te melden op het werk, wat ook nog eens erg fijn is voor je baas.

Op de fiets ben je sneller
Op de fiets ben je meestal sneller ergens dan wanneer je de auto neemt. Dit geldt vooral als je ergens in de grote stad moet zijn. Wanneer het druk is, zal je merken dat je veel vaker stil moet staan met de auto. Met de fiets rijd je zo overal voorbij. Je weet zeker dat je op tijd zal komen en hoeft niet te stressen over files.

Je houding verbetert
Wanneer je fietst zal je ook een betere houding aannemen. Dit komt doordat ook je rug- en buikspieren getraind worden. Als automatisch neem je dan een betere houding aan. En dat is weer bevorderlijk voor de fysieke gezondheid van je lichaam. Jij wilt toch ook een gezond lichaam en goed in je vel zitten? Stap dan eens vaker op de fiets!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!