5 Tips om op natuurlijke wijze van alcoholverslaving af te komen

Alcohol

Alcoholverslaving is een van de ongezonde keuzes die veel gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. In feite is alcoholisme niet eens een keuze. Bij een gewoonte heb je de controle over je keuzes, maar bij verslaving heb je die niet eens in de hand. De meesten van ons denken dat afkicken van deze slechte gewoonte erg moeilijk is. Maar, het is niet zo moeilijk als het lijkt.

Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om van het alcoholisme af te komen.

Hou jezelf bezig
Als je niets te doen hebt of door een depressie gaat, kun je de neiging hebben om meer te drinken. Als je je aansluit bij een activiteit die je bezig kan houden, dan stop je misschien met drinken. Hou jezelf dus bezig met activiteiten zoals schilderen en sporten. Probeer ook in de buurt van gelukkige mensen te zijn geven de specialisten van CACNverslaving aan.

Ga op sapdieet
Een sapdieet kan je helpen om minder naar alcohol te verlangen. Studies suggereren dat als je ongeveer 10 dagen lang vers sap drinkt, je geleidelijk stopt met het missen van alcohol.

Voeg dadels toe aan je dieet

Dadels zijn een van de oudste en populaire remedies tegen alcoholisme. Voeg ze toe aan je dieet en zie de effecten binnen een maand.

Bittere kalebas
Bittere kalebas kan niet alleen helpen om van alcoholisme af te komen, maar ook om beschadigde nieren te genezen. Drink dagelijks vroeg in de ochtend bitterkoolsap en neem afscheid van alcoholisme. U denkt vast: het smaakt bitter! Je kunt het mengen met botermelk voor een betere smaak.

Begin met het beoefenen van yoga
De meeste mensen raken verslaafd aan alcohol als ze door een depressie gaan. Yoga kan helpen je lichaam en geest te ontspannen. Je kunt ook gaan mediteren. Het kan je enorm helpen bij het bereiken van geestelijke en lichamelijke rust.

Neem de tijd om je relatie met alcohol te onderzoeken
Een belangrijke eerste stap bij het opgeven van iets is vaststellen waarom je het doet.

Zoek uit hoeveel u eigenlijk drinkt
Misschien denk je niet dat je precies afhankelijk bent van alcohol, maar vraag je je toch af of je misschien te veel drinkt (een alcoholverslaving)

Stel dat je geen trek hebt als je niet drinkt. Toch wordt “een snel drankje” vaak drie of vier drankjes. Als je het naar je zin hebt, vind je het moeilijk om te stoppen, vooral in het gezelschap van vrienden die evenveel drinken.

Denk na over waarom u drinkt en identificeer alcoholtriggers
Misschien gaat uw bezorgdheid eerder uit naar uw redenen om te drinken dan naar de hoeveelheid. Veel mensen gebruiken alcohol om emotionele pijn te verdoven of stressvolle situaties gemakkelijker het hoofd te bieden. Het is gebruikelijk om te drinken om de spanning te verlichten op een eerste afspraakje of voor een moeilijk gesprek.

Maar wanneer het moeilijk is om zonder alcohol uitdagingen aan te gaan, is het de moeite waard om na te gaan of drinken u verhindert om nuttigere manieren te vinden om met emoties om te gaan. Weten waarom je drinkt is essentieel, zegt Cyndi Turner, LCSW, LSATP, MAC, een therapeut uit Virginia die gespecialiseerd is in verslavingsbehandeling en alcoholmatiging.

Ze legt verder uit dat het kennen van de redenen achter je alcoholgebruik je kan helpen bij het zoeken naar alternatieve manieren om die problemen productiever aan te pakken. Veel voorkomende alcohol triggers zijn:

  • Relatiestress
  • Sociale gebeurtenissen
  • Problemen op het werk
  • Slapeloosheid
  • Als u zich meer bewust wordt van uw alcoholtriggers en redenen om te drinken, kunt u manieren plannen om de drang om te drinken te beheersen.

Overweeg uw aanpak
Misschien weet u dat u helemaal wilt stoppen met alcohol. Maar misschien weet u niet zeker of u volledig wilt stoppen en wilt u zich niet aan dat doel houden. Dat is absoluut OK. Het belangrijkste is dat u uw drinkgewoonten onder de loep neemt en een manier vindt om te minderen die voor u werkt. Het is mogelijk om een betere relatie met alcohol te ontwikkelen en meer bewuste, geïnformeerde keuzes te maken over drinken zonder volledige soberheid.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!