De Shiba Inu Cryptomunt – Wie is de maker van Shiba?

Shiba inu

De manier waarop we met ons geld omgaan is met de tijd en ontwikkelingen om ons heen veranderd. Waar vroeger voornamelijk het cash en de bank populair waren, zijn er hedendaags ook andere mogelijkheden voor iedereen zoals mensen uit Medemblik mogelijk, namelijk de crypto. 

Wat is crypto?

Cryptocurrency is een gedecentraliseerd digitaal of virtueel activum gebouwd op blockchain-technologie. Het wordt gecontroleerd en beveiligd met cryptografie, wat helpt bij het opslaan van transactiegegevens en het voorkomen van vervalsing door een derde partij. Cryptocurrency onderscheidt zich door het feit dat ze niet worden gecontroleerd door een centrale autoriteit of gereguleerd door een regelgevende instantie, waardoor ze mogelijk ongevoelig zijn voor overheidsinterventie of manipulatie. In plaats daarvan worden ze verspreid over een netwerk van computers. Bitcoin is de eerste cryptocurrency-munt die is gelanceerd door een onbekende persoon met het pseudoniem Satoshi Nakamoto.

Wat is de Shiba Inu-munt?

Shiba Inu is een gedecentraliseerde meme-geïnspireerde munt gemaakt door een raadselachtige persoon of groep die bekend staat als Ryoshi. Het is ontwikkeld binnen het Shiba Inu ecosysteem en gebaseerd op het ERC-20-netwerk. De mascotte van de Shiba Inu munt is een Japanse soort jachthond. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in Augustus 2020 en paradeerde als de rivaal van een andere populaire meme-munt die bekend staat als de dogecoin.

Wat is de waarde van Shib?

De prijs van deze munt schoot omhoog in oktober 2021 tot een recordhoogte. De waarde explosie zou te wijten zijn aan de controversiële tweet, een foto van een Shiba Inu-hond die op een mat ligt van Tesla CEO Elon Musk.

Meer crypto-uitwisselingen begonnen SHIB goed te keuren voor notering naarmate de populariteit groeide. Sindsdien is Shiba Inu sinds 2021 een begrip onder crypto handelaren.

Verschil tussen Shiba Inu en DogeCoin

Sommige mensen denken dat de shiba inu coin hetzelfde is als Dogecoin, misschien omdat ze dezelfde mascotte delen of omdat ze beide op honden geïnspireerde munten zijn. Welnu, ze verschillen van elkaar en hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen:

  • Blockchain-technologie: Dogecoin werd voor het eerst gemaakt als een aanfluiting van de toenmalige grote munten en is nooit ontworpen om een ​​echt doel te dienen, behalve als een eenvoudig op blockchain gebaseerd betalingsmechanisme. Het is niet gebouwd op bestaande blockchain-technologie. Maar heeft eerder zijn eigen speciale blockchain, versleuteld om derden te voorkomen en transacties veilig te houden. Aan de andere kant, hoewel Shiba Inu ook een munt zonder toegevoegde waarde was, heeft het geen blockchain maar is het gebouwd op de Ethereum-blockchain, wat betekent dat het veel complexere toepassingen zoals DEFI’s en NFT’s kan uitvoeren.
  • Marktkapitalisatie van munten: Dogecoin is een meme-munt die in 2013 is ontwikkeld en in de loop der jaren is verhandeld op verschillende crypto-handelsplatformen waar je tevens andere crypto valuta’s zoals cosmos coin kopen kunt. 

HOE KOOP JE SHIBA INU?

Heb je je onderzoek gedaan en het risico geanalyseerd?. Als je hebt besloten om in Shiba Inu of in een Chiliz coin te investeren, kunnen ze worden gekocht op verschillende uitwisselingsplatforms.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!