4 Voordelen van een matrasbeschermer

Mattie

Wanneer klanten een nieuw bed of matras kopen, is een van de allereerste dingen die een goed beddengoed verkoper zou moeten doen: de klant een matrasbeschermer aanbieden. De meeste klanten zeggen meteen “NEE” en mompelen iets over dat ze al te veel geld hebben uitgegeven aan het bed en zien het voorstel als een simpele upselling tactiek. Feit is echter dat een matrasbeschermer het belangrijkste accessoire is dat u bij uw nieuwe bed moet kopen.

Dus nu denkt u waarschijnlijk: “Waarom zou ik een matrasbeschermer kopen?”. Hieronder staan 4 voordelen van het gebruik van een matrasbeschermer.

  1. Houdt uw matras schoon

Matrasbeschermers passen ongeveer hetzelfde over uw matrassen als een hoeslaken en zijn gemakkelijk te verwijderen en te wassen. De meeste matrasbeschermers zijn waterdicht en als u of uw kinderen per ongeluk wat sap, koffie of zelfs voedsel op uw matras morsen, zal het niet worden geabsorbeerd door uw matras, waardoor blijvende vlekken en vieze geuren na verloop van tijd worden voorkomen. En zoals we allemaal weten, ongelukjes gebeuren nu eenmaal! Als dat gebeurt, kunt u de matrasbeschermer gewoon afvegen, verwijderen en wassen in uw wasmachine.

  1. Houdt uw matras hygiënischer

Terwijl we slapen, zweten we allemaal, produceren we olie van onze huid en laten we dode huidcellen los. Dit alles kan na verloop van tijd door uw matras worden opgenomen en is meestal onmogelijk te reinigen.

Uit onderzoek blijkt dat matrassen wel 4,5 kg dode huidcellen kunnen bevatten en in een periode van 8 jaar wel 160 liter zweet en andere lichaamsvloeistoffen kunnen hebben opgenomen. Ja, dat klinkt behoorlijk smerig, maar het gebruik van een matrasbeschermer of kussen zal dit drastisch minimaliseren en uw matras langer hygiënisch houden.

  1. Vermindert allergieën

Huisstofmijten zijn microscopische organismen die zich voeden met de dode huidcellen die door uw matras worden opgenomen. Deze kleine organismen kunnen allergie gerelateerde symptomen veroorzaken zoals niezen, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden. Door een matrasbeschermer te gebruiken en het aantal dode huidcellen dat door uw matras wordt opgenomen te verminderen, vermindert u automatisch het aantal huisstofmijten, omdat ze dan onvoldoende voedselbronnen hebben om van te leven en zich voort te planten.

Dus, als je over het algemeen last hebt van allergieën, vooral tijdens het slapen, dan is een matrasbeschermer misschien wel de remedie die je zoekt.

  1. Beschermt uw garantie

De meeste matras garanties vervallen als er vlekken op uw matras zitten. Dus, wat is het nut van het kopen van een nieuwe matras met, laten we zeggen, 10 jaar garantie, als het al in het eerste jaar vervalt. Uw investering beschermen met een matrasbeschermer is in dit geval een no-brainer.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!