3D print deze accessoires om mee te fitnessen

De laatste tijd gaan steeds meer mensen thuis fitnessen, wat zeker ook komt door het coronavirus. Om vanuit huis te kunnen trainen heb je natuurlijk wel wat benodigdheden nodig. Zo zul je onder meer gewichten aan willen schaffen, dat is niet meer dan logisch. Helaas zijn deze accessoires vrij duur, terwijl ze ook niet altijd verkrijgbaar zijn. Door gebruik te maken van een 3D print service zul je hier geen last van hebben. Je kunt de benodigdheden namelijk zelf laten 3D printen. Dat is namelijk onder meer mogelijk met de onderstaande producten. 

Fitness dobbelstenen

Zo kun je met behulp van een 3D printer fitness dobbelstenen maken. Dit klinkt misschien vreemd, want wat hebben dobbelstenen te maken met fitness? Nou, in principe niet zoveel. Alleen dit zijn speciale dobbelstenen. Hierop staan geen cijfers, er staan juist fitnessoefeningen op. Tenminste, dat staat op de ene dobbelsteen. Op de andere staan wel cijfers. Dit zijn namelijk het aantal herhalingen dat je moet doen van de oefening. In totaal zijn hierbij maar liefst 400 verschillende combinaties mogelijk. Zo zou je zomaar eens 13 reps van calf raises moeten doen of juist 7 sit ups. Deze dobbelstenen zullen dus je work out bepalen. 

Dumbbell

Een dumbbell is natuurlijk zeker nodig als je thuis wilt gaan fitnessen. Je kunt deze producten kopen bij een winkel, maar je kunt ze dus ook laten 3D printen. Online kun je namelijk bestanden vinden van een dumbbell. Als je deze laat printen dan zal het dezelfde formaat hebben als een echte dumbbell. De ontwerper heeft het namelijk gebaseerd op de dumbbell die hij zelf thuis heeft. Het bestaat dan ook uit een aantal onderdelen. Zo wordt de stang geprint. Ook worden er drie paar gewichten geproduceerd. 2 van 5 KG, 2 van 7,5 KG en 2 van 10 KG. De benodigdheden om de gewichten op de stang te houden zullen tevens geprint worden.

Dumbbells to push up handles

Als je al dumbbells hebt dan kun je hier push up handles van maken. Om dit te kunnen doen moet je eerst de gewichten van de dumbbells halen. Daarna moet de 3D printer aan het werk worden gezet. Hiermee moet je namelijk een aantal benodigdheden produceren. Zo moeten de standaarden gemaakt worden waarop de stang van de dumbbell zal komen. Ook zullen er moeren geproduceerd worden. Als je dit allemaal hebt kun je dus push ups doen op de stangen van je dumbbells.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!