3 eenvoudige dingen voor een ​​gezonde levensstijl

Het sleutelwoord bij het handhaven van een gezonde levensstijl is ‘onderhouden’. Natuurlijk is het geweldig om mensen te hebben die je aanmoedigen om de juiste dingen te doen zodat jij je doelen kunt bereiken. Er zijn echter genoeg momenten waarop je je misschien overweldigd voelt door alles wat je zou moeten doen. Het wordt een negatieve ervaring als je je concentreert op alle dingen die je niet goed doet. Het goede nieuws is dat er enkele eenvoudige dingen zijn die je nu kunt doen en die je op het pad naar succes zullen zetten. Die dingen zijn net zo eenvoudig als het dragen van een paar wollen huissokken. Iedereen kan ze doen zonder enige voorbereiding en er is geen excuus om het niet te doen.

Eet elke ochtend ontbijt

Wil je een ​​gezonde levensstijl behouden? Dan moet je elke ochtend ontbijten. Of het nu iets eenvoudigs is als een kom ontbijtgranen of iets uitgebreids zoals geroosterd brood met eieren en avocado. Maak er gewoon een gewoonte van om ‘s ochtends te eten en iets substantieels in je maag te hebben voordat je op pad gaat. Dit kan helpen om je energie op peil te houden en om je metabolisme de hele dag door te laten werken. Er is echter iets waar je op moet letten bij het eten van je ontbijt. Je moet zorgen dat je maag niet te vol raakt. Als je te vol zit, zul je je ‘s ochtends slaperig voelen. Hierdoor kun je je activiteiten niet optimaal doen, vooral als je inspannende activiteiten gaat doen, zoals wandelen. Je zult nog steeds niet optimaal kunnen wandelen, zelfs als je de beste wollen wandelsokken voor dames of heren al hebt aangetrokken.

Ga elke dag sporten

Wat kun je nog meer doen om een ​​gezonde levensstijl te behouden? Elke dag aan lichaamsbeweging doen! Je hoeft niet te trainen voor een marathon of iets dergelijks. Je lichaam wordt al steviger en strakker als je elke avond een korte wandeling maakt. Wees realistisch over wat voor jou werkt. Ben je geen ochtendmens en heb je moeite om ‘s ochtends wakker te worden, dan kun je gewoon ‘s avonds of zelfs ‘s nachts gaan sporten. Het is heel goed om ‘s nachts aan lichaamsbeweging te doen. Op deze manier kun je gemakkelijker in slaap vallen, waardoor het een goede activiteit is voor mensen met slapeloosheid. Zorg er wel voor dat je een goed paar slaapsokken voor heren of dames aantrekt als je naar bed wilt om de kwaliteit van je slaap nog verder te verbeteren.

Drink meer water

Het laatste wat je kunt doen om een ​​gezonde levensstijl te behouden, is meer water drinken. Volgens onderzoek is de minimale wateropname voor mannen 3,7 liter, terwijl de minimale wateropname voor vrouwen 2,7 liter per dag is. Als je genoeg water drinkt zal je lichaam in staat zijn om meer gifstoffen af ​​te scheiden die elke dag in je lichaam terechtkomen. Dit is dus een makkelijke manier om gezond te leven!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!