Waarom is vintage meubilair zo populair?

Vintage meubels

Trends zijn bijna altijd cyclisch van aard en we zien een enorme heropleving van trends die nog niet zo lang geleden een verre herinnering waren.

Neem bijvoorbeeld pastels en gebruinde tinten zoals mintgroen, eendenei blauw en roze blos die allemaal hun weg terugvinden naar onze huizen en levens. Een andere trend die enorm populair wordt is die van verweerde, verweerde of vintage meubels.

Vaak gecombineerd met legergroene tinten, brons en goud, zijn verweerde en tweedehands meubels ideaal om een bereisde, eclectische look te creëren en te combineren met planten en groen.

Waarom zijn vintage meubelen zo populair?

Unieke designs

Moeiteloos cool, distressed of vintage sofa’s versterken het ultieme Britse revival thema van de woontrends.

Op vintage geïnspireerde stukken zien er zeer uniek uit en wanneer ze worden gecombineerd met andere eclectische meubelstukken kunnen ze ervoor zorgen dat uw huis en leefruimte er zeer persoonlijk en eigen uitziet. Het zal zeker niet aanvoelen als iets wat u eerder hebt gezien, laten we het zo zeggen!

Sommige mensen die op de trend willen inspringen, kopen echte antieke stukken, vooral om hun milieuvriendelijke geloofsbrieven te versterken door hergebruik en herbestemming van meubels, maar deze echt antieke stukken zijn soms moeilijk te krijgen en kunnen erg duur zijn.

Veelzijdigheid

Versleten sofa’s zijn enorm veelzijdig. Hoewel ze overwegend bruin zijn, passen ze bij een breed scala aan kleuren in de woonkamer, van smaragdgroene tinten tot pasteltinten, industriële looks, minimalistische en mannelijke tinten of zelfs meer excentrieke kleuren zoals mosterd en marineblauw.

Bovendien zien vintage sofa’s er zowel op het werk als thuis geweldig uit. Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt als zitplaatsen voor kappers, kapsalons of wachtkamers in restaurants en bars. En omdat ze een verweerde afwerking hebben, kunt u er zeker van zijn dat gemorste of gemorste vlekken gemakkelijk kunnen worden verwijderd of verborgen.

En als u ze thuis gebruikt, zijn ze perfect voor het hele gezin. Veel vintage-geïnspireerde sofa’s zijn gemaakt van leer in plaats van stof en dus zijn ze supermakkelijk schoon te vegen en op te poetsen in geval van een ongewenst ongelukje, zoals morsen of voedselvlekken.

Controleer wel de instructies van de fabrikant voordat u de bank schoonmaakt of polijst, want soms variëren de instructies.

Al met al is dit een fantastische bank om in te investeren, die de tand des tijds zeker zal doorstaan en jarenlang meegaat – en die tegelijkertijd moeiteloos trendy is.

Als u de aankoop van een vintage bank voor ons wilt bespreken of zelfs een bezoek aan onze showroom wilt boeken of stalen wilt aanvragen, dan praten we graag met u over uw wensen. Ga gewoon naar deze pagina en ontdek alle manieren waarop u contact kunt opnemen.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!