Zo vind je de perfecte klankschaal!

pexels-photo-7484900

Ben jij op zoek naar de juiste materialen voor jouw klankschalen-therapie of workshop? Laat je heerlijk onderdompelen in een bad van mooie klanken! Hieronder de belangrijkste zaken die jij in jouw achterhoofd kunt houden tijdens de zoektocht naar jouw volgende klankschaal!

Hoe werkt een handgemaakte klankschaal?

Het assortiment klankschalen bestaat uit metalen en kristallen varianten, gongen, klankstaven, klankbuizen en allerhande accessoires. Of je nu voor een kleine of zeer grote klankschaal kiest, het aanbod schalen is zeer divers. De metalen schalen worden op traditionele wijze handgemaakt, met een mengsel van metalen en edelmetalen. Zo hebben de handgehamerde klankschalen van Chaken, Chöpa, DeWa, Nirmala en Ohm elk hun unieke look en klank.  

Verkwikkend effect

Doordat iedereen een eigen reactie heeft op tonen, kan het effect van klankschalen bij de een heel anders zijn dan bij de ander. In het algemeen hebben hogere tonen een verkwikkend en reinigend effect, terwijl de diepe tonen van de klankschalen vooral ontspannend en aardend werken. Wist je dat het formaat van de kristallen schaal ook invloed heeft op de toonhoogte? Wanneer je naar een kristallen klankschaal zoekt met een hogere toon, kies dan heel bewust voor een kleine dunwandige schaal. 

Kristallen klankschalen

Wist je dat kristallen klankschalen vervaardigd worden uit zuiver kwartszand, dat tot wel 4000 graden verhit wordt? Door deze intense verhitting versmelten de aparte deeltjes van het kwartszand, waarna deze massa wordt gegoten in speciale mallen. De schalen die daaruit voorkomen, worden op een bepaalde toonhoogte geslepen. Het formaat van de schaal bepaalt overigens mede de hoogte. Zo geeft een grote, dikwandige kristallen schaal een veel diepere toon dan die van een dunwandige schaal! Heldere klank
Naast de kristallen klankschalen bestaan er Zen Koan schalen. Deze populaire schalen hebben een heldere klank en worden veel gebruikt in tempels in China en Japan. Ze worden gemaakt van materialen als koper en zink en worden machinaal gemaakt uit zeven edele metalen. De metalen worden allereerst gemengd en gesmolten, waarna het materiaal gewalst wordt en de schalen in de juiste vorm geperst worden. Wist je dat er ook Tibetaans gegraveerde klankschalen zijn met Om Mani Pad Me Hum? Deze wereldberoemde mantra is de bekendste mantra uit het Tibetaans boeddhisme en verspreidt door zijn trilling de energie van Compassie.

Soundhealing

Naast klankschalen zijn er tal van instrumenten die perfect ingezet kunnen worden voor soundhealing. Wat dacht je bijvoorbeeld van klankstaven? Deze zijn gemaakt van een bijzondere aluminiumlegering, zodat er een prachtige en lang doorklinkende toon ontstaat wanneer je ze aanslaat. Bovendien hebben ze een groot genezend effect en zijn ze zorgvuldig afgestemd op de juiste frequenties! 

 Van kristallen schalen tot Zen Koan, met klankschalen creëer je een ultieme rustbeleving!

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!