Research Chemicals: hoe belangrijk zijn zij in de medische wereld? 

Wetenschappers zijn nieuwsgierig naar welke effecten bepaalde stoffen hebben op het menselijk lichaam. Door natuurlijke stoffen te gebruiken en aan te passen kunnen zij nieuwe uitvindingen doen. Dit zien we ook bij het aanpassen van chemicaliën om zo bijvoorbeeld uiteindelijk nieuwe medicatie te genereren. Het is dan ook niet voor niets dat zogenaamde research chemicals van groot belang zijn voor de medische wereld. Hoewel deze chemicaliën vandaag de dag nog niet gebruikt mogen worden, zal dit in de toekomst wellicht anders zijn. Veel populaire medicijnen die dagelijks duizenden mensen helpen, zijn ooit zo begonnen. Maar wat zijn research chemicals eigenlijk? En wat is hun belang voor de medische wereld? 

Wat zijn research chemicals? 

Research chemicals bevatten vaak een combinatie van legale en illegale stoffen. Over sommige stoffen is nog weinig bekend. Daarom is het niet toegestaan om deze stoffen te gebruiken. Verkeerd gebruik kan een groot gevaar opleveren voor de gezondheid. Toch is het wel legaal om deze stoffen voor wetenschappelijke doeleinden te kopen. Wil je Ritalin, Ketamine of 2MMC kopen voor wetenschappelijke doeleinden, dan is dit dus ook op verschillende plekken mogelijk. 

Research Chemicals spelen tegenwoordig een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De effecten die zij op het menselijk lichaam hebben, kunnen waardevol zijn bij de behandeling van verschillende ziektes en de vermindering van (psychische) klachten. Denk bijvoorbeeld aan chemicaliën die een rustgevend effect hebben, slaap bevorderen en angstgevoelens verminderen. Er moeten echter eerst verschillende onderzoeken worden gedaan om mogelijke schadelijke effecten uit de chemicaliën te halen. Pas wanneer dat gelukt is en er geen groot risico meer is voor het lichaam, zullen de chemicaliën veilig in geneesmiddelen kunnen worden gebruikt. Dat is waarom ze zo waardevol zijn voor wetenschappers. 

Risico’s 

Hoewel research chemicals op de lange termijn dus een positieve bijdrage kunnen leveren aan de medische wereld, zitten hier ook wel wat risico’s aan verbonden. Want juist omdat deze chemicaliën legaal zijn bevonden voor wetenschappelijk onderzoek, blijven er ook altijd mensen die hier toch misbruik van weten te maken en de chemicaliën voor persoonlijk gebruik kopen. Dit wordt echter ten strengste afgeraden. Het is niet voor niets dat deze chemicaliën als schadelijk worden gezien binnen de Opiumwet. Ze bevatten nog te veel schadelijke effecten en het levert dan ook grote risico’s op. 

Naast de risico’s ervan zien we ook dat sommige chemicaliën extra moeilijk verkrijgbaar zijn. Hierdoor bestaat ook de kans dat er meer illegale markten zullen ontstaan. Zeker gezien veel van deze chemicaliën een zeer verslavend effect hebben. Als mensen dus niet (meer) in staat zijn om de producten te kopen, zullen zij zich wenden tot wegen die nog meer risico’s opleveren. 

Toekomstperspectief 

Naar verwachting zullen research chemicals een steeds grotere rol spelen in de productie van nieuwe geneesmiddelen. Zeker nu wetenschappers steeds meer leren over het menselijk lichaam en we steeds beter in staat zijn om bepaalde ziektes en lichamelijke reacties te begrijpen. Door juist gebruik van chemicaliën kunnen er wellicht medicijnen worden ontwikkeld die baanbrekend zullen zijn in de medische wereld. 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!