Oplossingen voor lactose intolerantie

Heb jij te maken met lactose intolerantie? Dat is erg vervelend, aangezien deze diagnose vaak samengaat met verschillende maagklachten. Jouw darmen zijn dan namelijk niet in staat om voedsel met lactose gemakkelijk te verwerken. Een oplossing hiervoor bestaat uit het oplossen van jouw eetpatroon. Door producten te eten waar geen lactose in zit kun je voorkomen dat je last blijft houden van maagklachten. Daarnaast kun je op zoek gaan naar middelen die mogelijk een oplossing kunnen bieden voor jouw probleem. Intoleran biedt een assortiment aan producten aan die gericht zijn op het verhelpen van de maagproblemen waarmee jij te maken hebt.

Helpen bij klachten

Natuurlijk is het fijn om producten te vinden die de maagklachten kunnen oplossen. De waarheid is echter dat dit vaak niet het geval is. Er zijn wel producten die ervoor zorgen dat je geen klachten meer hebt op dagelijkse basis. Aan de hand van een aantal supplementen is het mogelijk om de maagproblemen op te lossen. De darmen kunnen lactose makkelijker aan door gebruik te maken van producten die wetenschappelijk getest zijn. Door hier van tevoren wel voldoende onderzoek naar en achterhaal het wetenschappelijke fundament. Lactose intolerantie blijft heel vervelend, maar door een aantal aanpassingen is het mogelijk om hiermee te leven en een gezond eetpatroon vast te houden.

Wetenschappelijk fundament

Er zijn verschillende producten op de markt die beweren het maagprobleem waarmee jij zit op te kunnen lossen. Daarom is het van belang om voldoende onderzoek te doen. Wordt een praktijk bijvoorbeeld ondersteund door de overheid? Verder is het waardevol om recensies van andere gebruikers door te lezen en hierdoor te achterhalen wat mensen van het product vinden. Als de producten wetenschappelijk getest en beoordeeld zijn, weet je zeker dat de producten niet schadelijk zullen zijn voor de gezondheid.

Veelvoorkomende klachten

Je kunt lactose-intolerantie herkennen aan de hand van een aantal symptomen. Denk hierbij aan een opgeblazen gevoel in de maag, waardoor je op regelmatige basis te maken hebt met buikpijn. Daarnaast kan het verteren van eten lastig zijn voor je. Dit heeft te maken met het feit dat de dikke darm van nature lactose aanmaakt en als dit niet gebeurd kan eten moeilijk verwerkt worden. Diarree komt tevens vaak voor bij mensen met lactose-intolerantie. De klachten kunnen variëren per persoon, maar als jij je herkent in een aantal symptomen dan is het belangrijk om stappen te ondernemen.

Diagnose opstellen

Om de klachten waarmee je te maken hebt op te lossen is het eerst van belang om een diagnose te hebben. Laat je vooral onderzoeken door een huisarts om te achterhalen wat de oorzaak is van jouw probleem. Indien de oorzaak te maken heeft met het feit dat jouw darmen geen lactose aankunnen dan zijn een aantal oplossingen mogelijk. Denk hierbij aan het aanpassen van jouw eetpatroon en geen lactose meer eten. Een andere oplossing is kiezen voor het kopen van producten die jou met het probleem helpen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!