Ontdek het gemak van het gebruik van trapliften

Als we wat ouder worden, kunnen gewone zaken die vroeger zo vanzelfsprekend waren soms wat lastiger worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan traplopen. Vaak verhuizen mensen op oudere leeftijd naar een gelijkvloerse woning of zelfs naar een verzorgingstehuis. Maar stel nou dat je helemaal niet wilt verhuizen. Het verkopen van je huis waar al je waarschijnlijk alle vele jaren woont (en al je herinneringen hebt liggen) omdat je wat slechter ter been wordt, heeft een enorme impact en voelt gewoon niet goed. Een traplift kan dan waarschijnlijk een oplossing zijn.

Waarom een traplift installeren?

Een traplift is een ideale oplossing als je wat slechter ter been begint te worden maar toch langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen. Met het plaatsen van een traplift voorkom je dat je op den duur de bovenverdieping van het huis niet meer kunt gebruiken omdat je de trap niet meer op of af kunt. Veel mensen zitten niet te wachten op een complete reorganisatie (lees verbouwing) van de benedenverdieping om hier een slaapkamer te realiseren. Met het installeren van een traplift is dit ook helemaal niet nodig. Je kunt dan met een gerust hart (voor zowel zelf als je naasten) zelfstandig thuis blijven wonen en gebruik blijven maken van alle verdiepingen in huis. Door een traplift te installeren, kun je je weer vrij bewegen in huis zonder dat je rekening hoeft te houden met de trap, die toch steeds gevaarlijker kan worden als je lichaam niet meer helemaal wil.

Een argument over trapliften ontkracht

Eén van de meest gehoorde argumenten om géén traplift te installeren, is dat veel mensen bang zijn op de bovenverdieping vast te komen te zitten en daar te moeten wachten tot iemand hun komt “bevrijden”. Dit argument kunnen we echter meteen ontkrachten. Iedere traplift is namelijk voorzien van een eigen onafhankelijke accu. Dat wil zeggen dat deze onafhankelijk van het lichtnet functioneert. Mocht de stroom om wat voor reden dan ook een keer uitvallen terwijl je gebruik maakt van de traplift of je je net op de bovenverdieping bevindt, kan de lift gewoon gebruikt blijven worden. Deze ingebouwde accu is verplicht voor iedere traplift die in Nederland geplaatst wordt.

Een traplift voor iedere trap

Een traplift kan volledig op maat worden geplaatst waarbij dus rekening wordt gehouden met de afmetingen van de trap. De rail kan zowel aan de binnen- als de buitenzijde van de trap geplaatst worden. De gebruikers van de traplift kunnen op deze manier dan ook op een veilige manier op de stoel plaatsnemen om zich naar boven en naar beneden te laten vervoeren. Zelfs als de trap vrij stijl is of in een bocht loopt. Wist je dat een traplift huren ook tot de mogelijkheden behoort? Zeker als je deze maar voor een paar weken of maanden nodig hebt bijvoorbeeld in verband met een operatie kan dit een uitstekende oplossing zijn. De experts van 123trapliften kunnen je hier alles over vertellen. Samen met hen bespreek je de mogelijkheden en je wensen. Na afloop krijg je een vrijblijvende prijs- en huuropgave. Als je hiermee akkoord gaat, zorgen zij dat de traplift zo snel mogelijk geplaatst wordt.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!