Met deze tools kook je makkelijk gezonde maaltijden

Gezonder eten hoeft helemaal niet een zware bevalling te zijn, maar je hebt beslist een paar handige tools nodig. Hieronder noemen we ze, die je vervolgens kunt kopen op www.horecagemak.nl.

Instant Pot

Als je merkt dat je veel uit eten gaat, kun je geen beter apparaat kopen dan een Instant Pot. Ik heb gemerkt dat het koken zo gemakkelijk maakt, ik hoef op drukke dagen niet te bestellen en uiteindelijk eet ik voedsel dat veel gezonder is. Deze alles-in-één snelkookpan, slowcooker en yoghurtmaker kan een volledig stoofvlees bereiden in dezelfde tijd die het mij kost om mijn tiener van school te halen en een paar boodschappen te doen. Je stopt er gewoon eten en de juiste hoeveelheid vloeistof in, drukt op de juiste knop en binnen een uur staat het eten op tafel.

Fruit- en groentepers

Het is geen geheim dat het toevoegen van meer fruit en groenten aan je dieet goed voor je is. Een van de gemakkelijkste manieren die ik heb gevonden om je dieet aan te vullen, is het maken van sap. Het drinken van een sap vol fruit en groenten is voor mij een stuk gemakkelijker dan aan een bord met dat spul gaan zitten. Je wilt er een die zoveel mogelijk fruit of groente kan persen en zo weinig mogelijk afval achterlaat.

June Intelligent Oven

Net als de Instant Pot maakt de June Intelligent Oven koken supergemakkelijk, zodat de kans groter is dat je het daadwerkelijk doet in plaats van te vertrouwen op fastfood. Zie het als een geautomatiseerde aanrechtoven. Met behulp van camera’s en de ingebouwde computer kan de June het voedsel dat je erin stopt herkennen en je stapsgewijze instructies geven voor het koken – inclusief het selecteren van de juiste temperatuur en kooktijd. Het is vooral geweldig als je heel weinig culinaire vaardigheden hebt, maar wel gezonde maaltijden wilt bereiden. De June Oven frituurt ook in de lucht.  Met het luchtfrituren gebruik je slechts een klein beetje olie om een ​​mooie, knapperige pan friet of kippenvleugels te “bakken”, waardoor ze gezonder zijn dan gefrituurd.

Koksmes

Een ander onmisbare tool is een goed mes dat je op meerdere manieren kunt gebruiken om de voorbereiding te vergemakkelijken. We raden je aan om een koksmes van hoge kwaliteit aan te schaffen, omdat dit voor een breed scala aan toepassingen geschikt is. Hoe beter de kwaliteit, hoe gemakkelijker het is om scherp te blijven, wat de voorbereidingsfrustratie vermindert. Kwaliteitskoksmessen kosten doorgaans meer dan €100, maar als je net voor jezelf begint te koken, kun je wegkomen met een mes van ongeveer €50.

Potten en pannen

Als je het nu nog niet hebt gemerkt: als koken ook maar een klein gedoe is, zal ik het waarschijnlijk niet doen. Naast een aantal geweldige apparaten, maken betrouwbare kookhulpmiddelen het bereiden van gezonde maaltijden eenvoudiger en beter uitvoerbaar. Hoog op de lijst met must-haves staan ​​een stevige bakplaat, een grote braadpan en een braadpan met deksel, die je allemaal helpen bij het bereiden van gezonde maaltijden.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!