Koop deze producten als je de Aziatische keuken wilt proberen

Als je graag wilt gaan experimenteren met de Aziatische keuken, dan zijn er een paar producten en ingrediënten belangrijk om hiervoor in huis te halen. In dit artikel zullen we je een paar tips meegeven van producten die je zeker in huis moet halen als je recepten uit de Aziatische keuken wilt gaan maken.

Kimchi

Als eerste willen we Kimchi benoemen. Kimchi is een belangrijk onderdeel van veel Aziatische recepten en vaak een smaakversterker. Kimchi is gefermenteerde groentes en kool in een sausje. Kimchi is een gezonde smaakversterker die aan veel recepten kunnen worden toegevoegd, zoals aan rijst, groetjes, met sesam en zeewier en nog veel meer. Kimchi is dus zeker een belangrijk ingrediënt om in huis te halen als je Aziatische recepten gaat koken.

Goed gekookte rijst

Goed gekookte rijst is ook erg belangrijk bij vrij veel Aziatische recepten. Koop dus altijd goede rijst als je Aziatisch wilt gaan koken. Met een rijstkoker kun je bijvoorbeeld snel en makkelijk de rijst koken, dus deze erbij kopen is altijd een aanrader. Met een rijstkoker heb je geen omkijken en kun je gewoon verder met de rest van je recept. Rijst is vaak een basis waar vlees, vis, groentes en kimchi aan worden toegevoegd. Als je dus aan de slag wilt met Aziatische recepten, zorg dan voor goede rijst en voor het gemak is een rijstkoker erbij koken zeker handig.

Lekkere sauzen en kruiden

Onze laatste tip is om goede sausjes en kruiden in huis te halen. Deze smaakversterkers maken echt gerecht lekker en kunnen aan rijst, groentes en nog veel meer worden toegevoegd. Haal sowieso sambal in huis. Daarnaast is panko ook altijd lekker om in huis te halen als je een keer zin hebt in iets knapperigs. Ook goede kruiden zoals kurkuma zijn handig om in huis te halen als je Aziatische recepten gaat maken.

Alles is te vinden in Aziatische winkels

Bovenstaande ingrediënten zijn belangrijk om in huis te hebben als je Aziatische recepten gaat koken. Hiervoor is het sowieso aan te raden om Aziatische winkels te bezoeken. Hier vind je namelijk sowieso al deze ingrediënten en vaak ook in handige grootverpakkingen. Hier kun je meestal ook meteen een goede rijstkoker uitzoeken. Als je dus specifiek Aziatische ingrediënten zoekt zoals kimchi, dan kun je het beste een bezoekje brengen aan de Aziatische winkel in je buurt, die zitten meestal in elke stad.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!