Jouw geheime wapen voor een gezonde levensstijl

Als vrouw ben je een meester in multitasking. Je werk, kinderen en huishouden vragen veel van je. Tijd voor jezelf maken kan best een uitdaging zijn. Gelukkig is daar de mom bag. Een onmisbaar accessoire dat altijd van pas komt. De Mom Bag dient niet alleen voor het meenemen van benodigdheden, maar helpt ook mee voor een gezonde levensstijl.  De Mom Bag moet je niet onderschatten. Het is een schatkist met allemaal nuttige items die vrouwen, moeders en/of studenten nodig hebben om hun dag soepel te laten verlopen. Van luiers tot gezonde snacks en van speelgoed tot verloren elastiekjes.

Wat zit er allemaal in een mom bag?

Laten we eens kijken naar wat er in een mom bag allemaal te vinden is voor een gezonde levensstijl voor jou als vrouw:

 1. Waterfles
  Hydrateren is de sleutel voor een gezonde levensstijl. Koop een gezellige/leuke waterfles en je hebt gewoon zin om water te drinken. Goed water drinken is essentieel voor jou energie en het goed functioneren van jouw lichaam.
 2. Gezonde tussendoortjes
  Als je in de supermarkt loop is de verleiding erg groot om naar ongezonde snacks te grijpen. Als je in je mom bag al heerlijke gezonde snacks hebt, is de verleiding minder groot. Denk aan groente en fruit, noten of zelfgemaakte voedzame tussendoortjes.
 3. Agenda of planner
  Het bijhouden van afspraken, speeldata en andere belangrijke gebeurtenissen is cruciaal voor een georganiseerd leven. Een planner in je Mom Bag kan helpen om alles bij te houden en stress te verminderen.
 4. Lippenbalsem en handcrème
  Droge lippen en handen komen vaak voor, vooral in koude of droge omgevingen. Een beetje lippenbalsem en handcrème kunnen je helpen om gehydrateerd te blijven en ongemakkelijke momenten te voorkomen.
 5. Workout essentials
  Ook al lijkt het misschien onmogelijk om tijd te vinden voor een volledige workout, je kunt altijd wat snelle oefeningen doen als je de juiste spullen bij je hebt. Voeg wat weerstandsbanden, een opvouwbaar yogamatje of zelfs een springtouw toe aan je Mom Bag voor snelle en effectieve workouts waar je ook bent.
 6. Mindfulness tools
  Een gezonde levensstijl gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar ook over geestelijke gezondheid. Voeg enkele mindfulness-tools toe aan je Mom Bag, zoals een klein dagboek waarin je je gedachten kunt opschrijven. Dit helpt je om even te pauzeren en je geest tot rust te brengen.
 7. Oplader voor je telefoon
  Je bent vaak onderweg en het laatste wat je wilt, is een lege telefoon batterij als je onderweg bent. Een oplader kan ervoor zorgen dat je altijd verbonden blijft, zelfs als je lang van huis bent.

Waarom jij een mom bag zou moeten gebruiken

De mom bag is veel meer dan alleen een praktische tas: het is een bewijs dat vrouwen alles aan kunnen wat het leven op hen afvuurt, terwijl ze tegelijkertijd bezig zijn met een gezonde levensstijl. Dus bedenk de volgende keer wat je nodig hebt in je mom bag om je gezonde gewoontes te ondersteunen.  Een mom bag is jouw geheime wapen voor een gezonde levensstijl, en met de juiste items erin, ben je klaar om de wereld te veroveren. En dat allemaal terwijl je er geweldig uitziet!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!