Je nabestaanden geruststellen met een uitvaartverzekering

Het verliezen van een dierbare is erg heftig. Helaas krijg je naast de rouw ook nog te maken met allerlei andere zaken in deze periode. Zo zal er een uitvaart geregeld moeten worden, wat niet alleen emotioneel zwaar is, maar ook op financieel vlak wat zorgen met zich mee kan brengen. Het is een periode waarin nabestaanden geconfronteerd worden met verlies en tegelijkertijd veel moeten regelen. Hierbij kan een uitvaartverzekering veel steun en geruststelling bieden. Hoe dit werkt, leggen we uit in deze blog.

Het belang van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering sluit je af om de kosten van je eigen uitvaart (deels) te kunnen dekken. Je betaalt namelijk een maandelijkse premie en bent er daarmee van verzekerd dat er voor, tijdens en na je uitvaart veel financiële zorgen uit handen worden genomen van je nabestaanden. Zo kunnen zij zich focussen op het emotionele aspect en op hun eigen manier afscheid van jou nemen. Je kunt zelf voor de soort uitvaartverzekering kiezen. Hierbij heb je de keuze tussen een verzekering in natura en in kapitaal. Met een uitvaartverzekering in kapitaal wordt er een geldbedrag verzekerd en met een uitvaartverzekering in natura worden er producten en diensten verzekerd. Het is aan jou de keuze of je een uitvaartverzekering afsluit en voor welke soort je dan kiest. Ook kun je kiezen voor een koopsomverzekering; daarbij stort je zelf eenmalig een bedrag dat vrijkomt na jouw overlijden om je uitvaart mee te regelen. Als je een uitvaartverzekering afsluit, kunnen je nabestaanden een passend afscheid organiseren zonder zich druk te maken over de financiële kant van de uitvaart.

Gemoedsrust voor jou en je nabestaanden

De kosten van een uitvaart kunnen oplopen tot wel € 10.000. Je kunt wel begrijpen dat dit erg veel geld is als hier niet op geanticipeerd is. De kans is klein dat jij en/of je nabestaanden dit geldbedrag hebben opgespaard speciaal voor jouw uitvaart en dit hier beschikbaar voor kunnen stellen. Daarbij is het natuurlijk zonde als je nabestaanden jouw uitvaart niet kunnen regelen zoals jij en zij dat wensen. De premie uitvaartverzekering bedraagt vaak een klein geldbedrag per maand. Als je weet dat er een plan is voor je uitvaart en hier financiële hulp bij geboden wordt, biedt dat erg veel geruststelling.

Een waardig afscheid

Een uitvaartverzekering verzekert dus (een deel van) de kosten van je uitvaart waardoor je nabestaanden geen financiële stress zullen ervaren. Daarbij draagt zo’n verzekering bij aan het rouwproces van je nabestaanden, omdat ze op deze manier een waardig afscheid voor jou kunnen regelen. De uitvaart kan namelijk zo geregeld worden dat deze precies past bij jouw laatste wensen. Een uitvaartverzekering biedt dus de flexibiliteit om een afscheid te regelen dat recht doet aan jou.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!