Dit zijn de voordelen van een bedrijfsfiets

Bedrijfsfiets

Op de bedrijfsfiets naar kantoor? Dat is zeker aan te raden. Ongeveer de helft van de werknemers woont op 15 km afstand van het werk. Echter gaat maar een klein deel daarvan met de fiets naar kantoor. Eigenlijk zonde, want met de fiets naar kantoor gaan heeft diverse voordelen te bieden die zowel voor werkgevers als werknemers gelden. Wij hebben de grootste voordelen van een bedrijfsfiets voor je op een rij gezet. Je kunt een visitekaartje voor je bedrijf zijn
Bedrijfsfietsen kunnen geheel op maat gemaakt worden. Custom-made dus. Deze fietsen zijn geheel in de huisstijl van jouw bedrijf afgewerkt en beschikken over bijpassende
fietsaccessoires. Je kunt er ook voor kiezen je eigen logo op de fiets terug te laten komen. Als werknemer ben je dan een rijdend visitekaartje voor je bedrijf. Voor werkgevers kan dit zeer interessant zijn, omdat ze zo op een laagdrempelige manier reclame kunnen maken.

Je wordt fitter
Met je dames- of herenfiets naar kantoor gaan biedt nog veel meer voordelen. Fietsen zorgt ervoor dat je je zowel mentaal als fysiek fit voelt. Wanneer je naar je werk fietst, kom je sowieso aan je dagelijkse beweging. Je zal je mentaal fitter voelen en minder snel last hebben van stress. Ook maakt je lichaam de hormonen endorfine en serotonine aan, waardoor je je gelukkiger voelt.

Zowel werkgever als werknemer besparen geld
Werknemers en werkgevers kunnen geld besparen als de werknemer op de bedrijfsfiets naar kantoor gaat. Een werknemer wordt zo namelijk minder snel ziek. Dit scheelt zorgkosten voor de werknemer en de werkgever hoeft het loon dus niet door te betalen terwijl er niet gewerkt wordt. Ook is een werknemer geen geld kwijt voor een fiets. Dit in tegenstelling tot wanneer hij of zij ervoor kiest om met de auto te gaan. Als werkgever ben je wel wat geld kwijt aan het aanschaffen van bedrijfsfietsen, maar deze investering betaalt zich zeker terug. Mocht je twijfelen, kun je er ook voor kiezen om bedrijfsfietsen te leasen.

Duurzaam
Een bedrijfsfiets is tevens duurzaam. Door op de fiets naar het werk te gaan, verminder je de CO2-uitstoot. En dat komt weer het milieu ten goede. Als werkgever kun je door bedrijfsfietsen in te zetten laten zien dat jouw bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid en een beter milieu voor iedereen.

Minder ziekteverzuim
Met de fiets naar kantoor gaan zorgt ervoor dat werknemers minder vaak ziek zijn in 1 jaar tijd, de kans op depressie kleiner wordt en ook de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Dit zorgt dus voor gezonde werknemers, wat zowel voor de werknemers als werkgever een groot voordeel is.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!