Bewindvoering en budgetbeheer in Rotterdam

Heb je moeite om je financiële zaken op orde te brengen? Laat je brieven ongeopend en stapelen de onbetaalde rekeningen zich op? Kom je elke maand geld tekort en begrijp je niet hoe dit kan? Krijg weer controle over je geldzaken met behulp van bewindvoering of budgetbeheer in Rotterdam. Met behulp van een budgetcoach krijg je weer inzicht in je financiën zodat je op een gegeven moment weer alles zelfstandig kunt regelen. In dit artikel wordt er precies uitgelegd wat deze twee begrippen inhouden en hoe het precies in z’n werk gaat.

Krijg inzicht in je geldzaken met budgetbeheer

Kom je elke maand geld tekort en snap je niet hoe dit kan? Kies voor budgetbeheer om weer controle te krijgen over je financiële zaken. Op vrijwillige basis draag je de afhandeling van je financiën over aan een budgetcoach in Rotterdam. Samen met deze beheerder werk je aan overzicht in je geldzaken. Deze beheerder geeft aan waarop je zou kunnen besparen, zodat je elke maand voldoende inkomen hebt. Verder bekijkt hij of zij ook of er plekken zijn waar geld blijft liggen. Daarnaast zorgt de beheerder er ook voor dat alle rekeningen netjes worden betaald uit je inkomen.

Stel samen een budgetplan op

Kies je voor budgetbeheer, dan beheert iemand anders dus je inkomen. Deze beheerder stelt ook een budgetplan op met je inkomen en uitgaven. Je inkomen wordt op een rekening gestort waar jij niet bij kunt, maar de beheerder wel. De beheerder betaalt je vaste lasten vanuit deze rekening. Onder vaste lasten valt gas, water, licht, huur, maar ook eventuele schulden die afgelost moeten worden. De beheerder stort periodiek leefgeld op jouw bankrekening. Je bepaalt samen of dit wekelijks of maandelijks gebeurt. Woon je in of in de omgeving van Rotterdam, kijk dan op budgetbeheer Rotterdam.

Krijg weer controle over je financiën met een bewindvoerder

Wanneer je niet meer zelfstandig over je financiën en bijbehorende administratie kan beheren, is het verstandig om bewindvoering aan te vragen. Deze maatregel wordt ingezet om je te beschermen. Vaak is dit een nodige maatregel voor mensen met een verslaving, een geestelijke of lichamelijke beperking, dementie of mensen die financieel worden uitgebuit. Wanneer je onder het beschermingsbewind valt, kun je niet meer over je geld of vermogen. Een bewindvoerder neemt de controle dan over.

Vraag beschermingsbewind aan voor jezelf of een ander

Je kunt een bewindvoering aanvragen bij een rechter. De maatregel kan enkel door een kantonrechter worden uitgeroepen, omdat de maatregel veel invloed heeft op je dagelijks leven. Het wordt dan ook enkel uitgevoerd wanneer er sprake is van geldige redenen. Ken je iemand in je omgeving die worstelt met hun geldzaken? Dan kun je een beschermingsbewind ook voor een ander vragen. Mocht je woonachtig zijn in Rotterdam, dan zou je kunnen kijken op bewindvoering Rotterdam.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!