Zo gezond is een vakantie naar Noorwegen

Frisse lucht doet ons allen goed. Niet voor niets is de combinatie van wandelen in de buitenlucht zo enorm goed voor onze gezondheid. Door dagelijks buiten te wandelen, zorgen we er niet alleen voor dat we voldoende frisse lucht krijgen, maar ook dat onze spieren en gewrichten soepel blijven en we ons zowel fysiek als mentaal een stuk fitter voelen. Toch zien we dat ook veel mensen ervoor kiezen om naar een bosrijk gebied te gaan, simpelweg omdat daar vaak veel meer zuurstof in de lucht zit, wat onze gezondheid ten goede komt. Eén van de landen die hiervoor perfect geschikt is, is Noorwegen. Noorwegen is namelijk niet alleen prachtig om te zien, maar ook een walhalla voor de natuurliefhebber. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je je afvraagt waarom het zo gezond is om naar Noorwegen te gaan, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Frisse lucht en hoge luchtkwaliteit

Noorwegen staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heldere meren en indrukwekkende bergtoppen. Voor wie wel eens naar Kristiansand is geweest om vervolgens vanuit daar naar de fjorden te gaan, zal dit ongetwijfeld kunnen beamen. Door de enorme hoeveelheid aan natuur, is de lucht niet alleen heerlijk fris, maar ook van hoge kwaliteit. Dit heeft niet alleen een positieve uitwerking op onze mentale gesteldheid, maar dus ook om de longen en daarmee gehele gezondheid.

Je bent een stuk actiever

Wanneer je op vakantie gaat naar Noorwegen, dan is dit een ‘iets’ andere vakantie dan wanneer je 8 dagen naar de Spaanse zon gaat. Allereerst is het Kristiansand weer net even een paar graadjes frisser en leent ook de omgeving zich niet bepaald voor een relaxt vakantie. Zo heeft Noorwegen je namelijk zo ontzettend veel te bieden als het gaat om allerlei activiteiten. Voor de wandel- en ook fietsliefhebbers kun je er kilometers wandelen of fietsen door de uitgestrekte natuur, maar er is ook voor de water liefhebbers genoeg te doen. Wat dacht je van kajakken op de verschillende meren, waarbij je de natuur van nog dichterbij kunt bekijken. Ben je gek of sneeuw? Dan kun je er ook skiën. Kortom, genoeg te doen dus! Je kunt je dus wel voorstellen dat je hier een stuk actiever bent, wat ook je gezondheid ten goede komt.

Geen last meer van stress

De meesten van ons leven bewust of onbewust best een druk bestaan. Zowel zakelijk als privé wordt er vaak het nodige van ons gevraagd, waardoor het enorm belangrijk is dat we ons soms even afsluiten van al deze drukte. Nu is een bepaalde druk of je werk of privé niet zo erg, maar kan dit al snel ergere vormen aannemen als je dit niet tijdig de kop indrukt. Door te kiezen voor een vakantie naar Noorwegen, zul je merken dat je een stuk relaxter bent, juist door de natuur en de rust die er hier in eigenlijk iedere stad wel heerst. Doordat Noorwegen enorm dunbevolkt is, is het ook in de grote steden niet zo druk als dat wij in Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven gewend zijn. Genoeg redenen dus om toch eens een keer naar Noorwegen toe te gaan.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!