Waarom zeg je dat je wilt afvallen en waarom je het niet doet?

Waarom zeggen we soms dat we een doel willen bereiken en er dan niet naar handelen? Ik heb met meer patiënten gewerkt die ik kan tellen en die me in de ogen hebben gekeken en hebben gezegd hoeveel ze willen afvallen, maar dan heel weinig moeite lijken te doen. De waarheid is dat we dit allemaal op één of andere manier doen.

Zijn we leugenaars? Zijn we lui?

Dat is ook niet het geval. Het leven is ingewikkelder dan dat. Het is gemakkelijk te willen, het is veel moeilijker om te doen. Hier zijn 10 redenen waarom we willen, maar niet doen:

Bron:
1. Ik weet niet hoe ik dit moet doen – Als je niet vooruit gaat op een doel, kan dit te wijten zijn aan een gebrek aan vaardigheden. Je hebt misschien een paar dingen geprobeerd, geen van hen werkte, en dan merk je dat je verward en ontmoedigd bent. Heb je het gevoel dat je niet weet waar te beginnen met gewichtsverlies? Bekijk dit bericht. Ik adviseer ook dat je een ervaren counselor vindt. Het zal je misschien verbazen te weten dat veel klinische psychologen (zoals de jouwe die echt zijn!) Over deze expertise beschikken en een beetje dieper met jou in de problemen kunnen graven. Zoek een klinisch psycholoog met een opleiding in gedragstherapie voor gewichtsverlies – het kan ook worden gedekt door uw geestelijke gezondheidszorg.
2. Iets / iemand bestraft je inspanning – dit is het scenario waarin je je voelt als je het probeert, je wordt over je hoofd geslagen. Dit kan in vele vormen voorkomen. Ik herinner me dat een persoon met wie ik werkte vertelde dat elke keer als ze probeerde af te vallen, haar moeder woedende opmerkingen zou maken, zoals “Ga je dat eten? Ik dacht dat je probeerde af te vallen! “Of” Ik kan niet eens zeggen dat je 10 pond kwijt bent, is dat niet raar? “Vraag de persoon om één keer te stoppen, maar daarna raad ik aan om afstand te nemen van de persoon die je beledigt niet helemaal, maar in de mate dat je ze kunt verdragen zonder je enthousiasme te verliezen. Vind de comfortabele afstand en hou je eraan.

Bron:
3. Angst Deel 1-Angst is het nummer 1 ding dat ons tegenhoudt van onze wensen. Als je vastzit, probeer je dan voor te stellen wat er zou gebeuren als je je doel precies zou bereiken zoals gepland. Maakt het je bang? In één angstscenario zijn we bang voor slechte dingen die kunnen gebeuren als we het doel bereiken. Ik heb patiënten gehad die zich veel zorgen maakten over het ongemak dat ze zouden voelen door aandacht die ze zouden kunnen aantrekken als ze slanker zouden zijn. Anderen hebben gezegd dat dunner zijn hun langdurige excuus zou kunnen wegnemen om geen seks te hebben, wat een dieper relatieprobleem voor het licht zou brengen — een die hij of zij niet klaar is om te confronteren. Vooruitgang kan met nieuwe problemen komen, of oude opgraven. Probeer als eerste stap te begrijpen welke negatieve gevolgen u misschien tegenhouden, wat is de oorzaak van dat probleem? Houd er rekening mee dat succesvol gewichtsverlies invloed kan hebben op je voortgang met dat probleem.
4. Angst Deel 2 – Een andere angst is angst voor het proces. Een patiënt vertelde me: “Ik vrees dat ik me de hele tijd beroofd voel” en een ander zei: “Ik ben bang dat ik geen tijd zal hebben om de andere dingen waar ik van hou te doen, want ik zal zo druk zijn met sporten en het plannen van maaltijden. “Als deze klinken zoals jij, probeer dan te praten met iemand die het heeft meegemaakt (misschien een echte leven grootste verliezer). Vraag hen, voelde je je beroofd? Had je nog tijd voor je hobby’s? Mensen die dit hebben meegemaakt, hebben waarschijnlijk veel ideeën over het navigeren door deze uitdagingen en zullen je laten zien dat het proces misschien niet zo erg is als je denkt.

5. Angst Deel 3 – De derde angst is de faalangst. Overwinnende gewichtsverliezen worden soms gevolgd door verwoestende herwonnen. Dit voelt heel slecht, soms slechter dan je voelde voordat je het gewicht verloor. De duik nemen betekent de kans grijpen dat er opnieuw een fout optreedt
artikel gaat verder na advertentie

. Maar als je er niet voor gaat, garandeer je dat je niets zult bereiken. Denk voordat je begint hard na over wat er de vorige keer fout is gegaan, zodat je de cyclus niet opnieuw herbeleeft. Ik heb een bericht over het doen van een post-mortem over een herwinning die je misschien nuttig vindt.
6. Onrealistische verwachtingen. Soms is ons idee (of hoop) over wat nodig is om een ​​gewichtsdoel te bereiken een beetje onrealistisch. Als je inspanningen herhaaldelijk resulteren in weinig of geen vooruitgang, moet je misschien de intensiteit van je inspanning verhogen. Ook al heb je het gevoel dat je veel doet, is het nog steeds niet genoeg om de weegschaal echt te verplaatsen. Bekijk dit bericht over aan de slag gaan met afvallen voor meer informatie over hoe u ervoor zorgt dat uw inspanningen resulteren in uitkomsten.

Bron:
7. Wrok. Heb je ooit iets zo graag gewild dat je je negatief voelde over of zelfs boos op iemand die het heeft? We zijn er allemaal geweest op een bepaald moment in het leven of een andere en hoewel we weten dat het onredelijk is, kun je niet anders dan vinden dat het niet eerlijk is dat het voor sommige mensen gemakkelijk is, maar niet zo gemakkelijk voor jou. Dit kan leiden tot een “wij” versus “zij” mentaliteit en bijgevolg tot zelfvernietigend gedrag. Als je merkt dat je denkt dat je niet wilt sporten of een gezondere dieetkeuze wilt maken omdat het voelt alsof je toegeeft aan het magere ideaal, zit je misschien vast in dit soort denken. Herinner jezelf eraan dat het maken van gezonde keuzes niet gaat om het naleven van een mager ideaal, maar heel eenvoudig om de gezondste persoon te zijn die je kunt zijn.
8. Genetische bestemming. Het kan zijn dat je inspanningen ontbreken vanwege een onderliggende overtuiging dat je genetische bestemming meer controle heeft dan jij bent. Alleen omdat meerdere of alle leden van uw familie overgewicht hebben, betekent dit niet noodzakelijk dat het genetisch is. Gezinnen delen meer dan genen in gemeenschappelijke huishoudens, buurten en aangeleerde gewoonten. Zelfs als je gewicht genetisch bepaald is, is het een misvatting dat het niet plooibaar is door je inspanningen. Bekijk dit bericht over genetische bestemming. Je hebt meer controle dan je denkt.

artikel gaat verder na advertentie

Bron:
9. Hiërarchie van behoeftenonbalans. Soms hebben mensen die echt willen afvallen, grotere vissen om te braden in meer elementaire levensgebieden. Als u zich zorgen maakt over het feit of u uw hypotheek kunt betalen, eten op tafel kunt leggen of uw huwelijk kunt houden, heeft afvallen waarschijnlijk geen topprioriteit. Helaas leven sommige mensen in een constante staat van stress over basisbehoeften, zodat ze nooit de kans krijgen om hun energie te concentreren op zelfverbetering. Als u dit bent, stel dan uw streefgewicht in. Zet al je aandacht op het zorgen voor die basisbehoeften, want als je dat doet, ben je vrij om je echt op dit te concentreren. Als u uw basisbehoeftenproblemen niet kunt oplossen, vraag dan hulp of de tijd kan opraken. Je leven op vaste grond krijgen is het beste wat je kunt doen voor je fysieke en mentale gezondheid.
10. Ik zeg dat ik wil afvallen omdat andere mensen denken dat ik het zou moeten doen, maar stiekem, ik niet. Misschien wil je dit nu niet of nooit echt doen. Als je te zwaar bent, heb je misschien het gevoel dat je wilt afvallen, maar als je er nog niet klaar voor bent, ben je er nog niet aan toe. Zorg ervoor dat wanneer u het probeert, u het voor u doet en niet omdat mensen in uw leven, of de maatschappij zegt dat u dat zou moeten doen. Je zult nooit succesvol zijn als je motivatie is om aan de verwachtingen van iemand anders te voldoen. Je pogingen zullen altijd met een halfslachtige uitkomst komen. Het is prima om te zeggen: “Nu niet.” Wacht tot je hart zegt: “Ik ben klaar.” Je weet wanneer je klaar bent … en wanneer je dat bent, schiet je weg …

Bron:
1. https://www.psychologytoday.com/ca/blog/shrink/201208/why-do-you-say-you-want-lose-weight-then-don-t-do-it