Tips om tijdens je vakantie te blijven sporten

Ga je binnenkort lekker even op vakantie of gewoon een weekendje weg? Dan is de kans groot dat het sporten gedurende deze periode even op een wat lager pitje komt te staan. Ontzettend zonde en totaal niet nodig als je het ons vraagt. Wist je namelijk dat de meeste hotels wel beschikken over een fitnessruimte? Misschien dan wel niet de ruimte zoals je deze in je eigen sportschool bent gewend, maar wel genoeg om lekker te kunnen sporten. Omdat we toch zien dat lang niet iedereen hier tijd voor maakt of zin in heeft, hebben we een aantal tips voor je, zodat je ook tijdens je vakantie of een stedentrip naar bijvoorbeeld Brugge lekker kunt blijven bewegen. Het is namelijk zonde om jezelf vol te eten met allerlei lekkere Belgische bonbons en vervolgens niet even te bewegen. Ook met een half uur per dag bereik je namelijk al enorm veel kunnen we je verzekeren.

Ga lekker wandelen

Wanneer je op vakantie gaat is de kans groot dat je niet alleen de hele dag aan het strand gaat liggen, maar ook regelmatig wat wilt zien van de plek waar je bent. Om ervoor te zorgen dat je dan lekker in beweging blijft, is het verstandig om een hoop wandelend te doen. Vooral wanneer je een stedentrip doet, is het leuk om een wandeling door de stad te maken bijvoorbeeld. Stel dat je kiest voor een stad als Brugge, dan zijn de verschillende Brugge bezienswaardigheden prima op loopafstand van elkaar. Wist je dat je namelijk in minder dan twee uur een rondje door Brugge kunt wandelen en dan ook nog eens de belangrijkste bezienswaardigheden hebt gezien? Natuurlijk hangt het van jezelf af hoe lang je ergens wil blijven staan bijvoorbeeld.

Kies voor een accommodatie met sportfaciliteit

De meeste hotels beschikken vaak wel over een sportschool waar je even lekker kunt sporten. Dit hoeft niet zo intensief als dat je dit normaal thuis doet, maar zorgt er wel voor dat je de dag lekker begint. Terwijl de rest van het gezin nog slaapt, kun jij bijvoorbeeld vast even gaan hardlopen of wat gewichten heffen, zodat je lekker fit bent als de rest wakker wordt. Zo ben je helemaal klaar om aan de dag te beginnen en zorg je er ook meteen voor dat je het eten wat je tijdens de vakantie extra binnenkrijgt er voor het overgrote deel meteen weer afgetraind.

Let op je voeding

Tijdens de vakantie zien we ontzettend vaak dat mensen alle teugels laten vieren. Enorm zonde en ook helemaal niet nodig. Door niet alleen wat extra te bewegen, maar ook op je voeding te letten, kun je namelijk prima de ‘schade’ beperken tijdens deze periode. Drink bijvoorbeeld minimaal twee liter water per dag en schep niet onnodig nog een keer op. Heb je een hotel met ontbijt, dan is het aan te raden om niet meer te eten dan je normaal thuis doet en bijvoorbeeld om de dag een schaaltje yoghurt te nemen om in balans te blijven. Je zult zien dat je dit niet alleen een hoop onnodige kilo’s scheelt aan het einde van de vakantie, maar je er ook veel beter door in je vel zit.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!